Άποψη

Δεν είναι έτσι επειδή έτσι νομίζουν

Δεν είναι έτσι επειδή έτσι νομίζουν
Ο Λάμπρος Καλαρρύτης γράφει στο blog του στο pagenews.gr για τον χαμό που δημιουργήθηκε με τη φωτογραφία με τον ημίγυμνο διαδηλωτή που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο.

«Ο εξευτελισμός της ανθρώπινης προσωπικότητας δεν είναι νοητός ποτέ, πουθενά, από κανένα και με οποιαδήποτε δικαιολογία. Τελεία και παύλα. Όταν συμβαίνει, η Αστυνομία -που είναι περήφανο σώμα, που εφαρμόζει το νόμο και κατά συνέπεια οφείλει να προστατεύει και τα ανθρώπινα δικαιώματα- έχει τη δύναμη να το αναδείξει και να το αντιμετωπίσει. Κανένα βίντεο, παρά τη δύναμη της εικόνας δεν θα το αλλάξει αυτό. Πολύ περισσότερο δεν θα περάσει ο φαρισαϊσμός που ξεχείλισε, μετά την πρώτη φορά εορτασμό, χωρίς καταστροφές, των επετείων 17ης Νοέμβρη και 6ης Δεκεμβρίου».

Αυτά έγραψε στο facebook, ο  υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης με αφορμή καταγγελία και σχετικό οπτικό υλικό που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο και δείχνει έναν από τους συλληφθέντες στα επεισόδια, στην πορεία για τον Αλέξη Γρηγορόπουλο, περικυκλωμένο από άνδρες των ΜΑΤ να έχει βγαλμένη μπλούζα και μισοκατεβασμένο παντελόνι.

Το μισο-απολογητικό ύφος του κ. Χρυσοχοΐδη οφείλεται στις αντιδράσεις της Αριστεράς , η οποία έκανε αυτό που κάνει πάντα.

Ήταν αναμενόμενο να αντιδράσει ο ΣΥΡΙΖΑ, επί του οποίου οι διαδηλωτές κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών δέρνονταν ανηλεώς από τα ΜΑΤ, ενώ οι κουκουλοφόροι έκαιγαν και κατέστρεφαν ανενόχλητοι και με πολιτική κάλυψη. Αντί να απολογηθεί, διότι αποδεικνύεται από «την πρώτη φορά εορτασμό, χωρίς καταστροφές, των επετείων 17ης Νοέμβρη και 6ης Δεκεμβρίου» , ότι η ασυδοσία των μπαχαλάκηδων δεν οφειλόταν σε επιχειρησιακή αδυναμία , αλλά σε πολιτική απροθυμία να αντιμετωπιστούν, όπως εξάλλου επέμεναν επί χρόνια οι αστυνομικοί, διαμαρτύρεται για την «αστυνομική βία».

Για τη βία των κουκουλοφόρων δεν διαμαρτυρήθηκε ποτέ. Και πως θα μπορούσε αφού η ιδεολογική συνάφεια, η πολιτική συμπάθεια και η εκλογική σκοπιμότητα τον είχε οδηγήσει και ως αντιπολίτευση και ως κυβέρνηση να ανέχεται και να υποθάλπει.

Δεν θα βρει κανείς πουθενά ανακοίνωση καταδίκης για επεισόδια από «συντρόφους» όσο σοβαρά και αν είναι. Μόνο για την «αστυνομική αυθαιρεσία». Δεν αντιλέγει κανείς ότι υπάρχει σε ορισμένες περιπτώσεις αστυνομική αυθαιρεσία, σε όλο τον κόσμο συμβαίνει, αλλά στην Ελλάδα το πρόβλημα δεν είναι η αστυνομική αυθαιρεσία, αλλά η αυθαιρεσία των τραμπούκων που δηλώνουν αναρχικοί και η πολιτική στήριξή τους από συγκεκριμένους χώρους.

Όταν πέφτουν βροχή οι μολότοφ ακόμα και από ταράτσες απειλώντας ζωές και καταστρέφοντας περιουσίες και το πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ είναι η αστυνομική βία, χωρίς ταυτόχρονα να υπάρχει καμία δήλωση καταδίκης για αυτούς που προκαλούν τα επεισόδια, είναι προφανές ότι δεν υπάρχει περιθώριο συζήτησης, πολύ περισσότερο συνεννόησης και συμφωνίας.

Ξένος διπλωμάτης σχολίαζε σε συζήτηση ότι «αυτά συμβαίνουν μόνο στην Ελλάδα, σε οποιαδήποτε άλλη χώρα όποιος επιτίθετο με μολότοφ σε αστυνομικό, άρα με πρόθεση ακόμα και να τον σκοτώσει, θα είχε πυροβοληθεί».

Σχετικά με το μπαράζ επιθέσεων σε όλη την Αττική που ακολούθησε τις συλλήψεις στα Εξάρχεια, οι σύντροφοι έκαναν ανάρτηση σε γνωστή ιστοσελίδα του χώρου: «Το βράδυ της 6ης Δεκεμβρη 2019 επιτεθήκαμε συντονισμένα σε 30 κρατικούς και καπιταλιστικούς στόχους σε 13 διαφορετικές γειτονιές της πόλης μας(…)Το “μπαλάκι” θα πεταχτεί πίσω, κάνοντας “Εξάρχεια” όλη την πόλη. Διαχέοντας την αντίσταση. Χτυπώντας την “παντοδυναμία” τους εκεί (και όταν) το περιμένουν το λιγότερο. Επιστρέφοντας τον φόβο !»

Η ανάληψη ευθύνης και η απειλή-προαναγγελία για νέα χτυπήματα δεν συγκινεί την Αριστερά η οποία, όσες καταστροφές και να γίνουν, όσες μολότοφ και να ριχτούν, όσοι άνθρωποι και να κινδυνεύσουν, δεν πρόκειται να αλλάξει στάση και τροπάρι. Πάντα θα φταίει η «αστυνομική βία» και η το «αστυνομικό κράτος», ποτέ οι σύντροφοι που βιαιοπραγούν.

Θα μπορούσε να τους πει κάποιος ότι «έτσι είναι αν έτσι νομίζετε» και να μην ασχολείται γιατί δεν πρόκειται να αλλάξουν. Επειδή όμως η υπόθεση αφορά όλη την κοινωνία η συντριπτική πλειοψηφία της οποίας έχει διαφορετική άποψη, δεν είναι έτσι επειδή έτσι νομίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments