Πολιτική

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: Ο εξευτελισμός της ανθρώπινης προσωπικότητας δεν είναι νοητός [pic]

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: Ο εξευτελισμός της ανθρώπινης προσωπικότητας δεν είναι νοητός [pic]
Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη απάντησε στις καταγγελίες για αστυνομική βία κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στα Εξάρχεια στην επέτειο της δολοφονίας Γρηγορόπουλου.

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: Με ανάρτηση του στο Facebook, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη έδωσε την απάντηση του σε όσους κατήγγειλαν περί αστυνομικής βίας κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στα Εξάρχεια στην επέτειο της δολοφονίας Γρηγορόπουλου. Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ανέφερε μεταξύ άλλων πως «η Αστυνομία -που είναι περήφανο σώμα, που εφαρμόζει το νόμο και κατά συνέπεια οφείλει να προστατεύει και τα ανθρώπινα δικαιώματα» και συμπληρώνει σε όσους έσπευσαν τον κατηγορήσουν ότι «δεν θα περάσει ο φαρισαϊσμός που ξεχείλισε, μετά την πρώτη φορά εορτασμό, χωρίς καταστροφές, των επετείων 17ης Νοέμβρη και 6ης Δεκεμβρίου».

Παράλληλα, η αστυνομία με ανακοίνωση της έκανε γνωστό πως α διεξαχθεί ΕΔΕ για το περιστατικό που εμφανίζει άνδρες το ΜΑΤ να έχουν ξεγυμνώσει νεαρό που φέρεται να συμμετείχε στα επεισόδια. Αναλυτικά ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ανέφερε:

Ο εξευτελισμός της ανθρώπινης προσωπικότητας δεν είναι νοητός ποτέ, πουθενά, από κανένα και με οποιαδήποτε δικαιολογία. Τελεία και παύλα. Όταν συμβαίνει, η Αστυνομία -που είναι περήφανο σώμα, που εφαρμόζει το νόμο και κατά συνέπεια οφείλει να προστατεύει και τα ανθρώπινα δικαιώματα- έχει τη δύναμη να το αναδείξει και να το αντιμετωπίσει. Κανένα βίντεο, παρά τη δύναμη της εικόνας δεν θα το αλλάξει αυτό. Πολύ περισσότερο δεν θα περάσει ο φαρισαϊσμός που ξεχείλισε, μετά την πρώτη φορά εορτασμό, χωρίς καταστροφές, των επετείων 17ης Νοέμβρη και 6ης Δεκεμβρίου. #ProstasiaPoliti

ΕΔΕ για τα επεισόδια στα Εξάρχεια διατάχθηκε από την ΕΛΑΣ

Διερεύνηση και από τους εσωτερικούς μηχανισμούς ελέγχου της ΕΛΑΣ, εκτός από την παραπομπή στον Συνήγορο του Πολίτη, διατάχθηκε από το αρχηγείο του Σώματος, για βίντεο, φωτογραφίες και καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με τα επεισόδια στα Εξάρχεια, την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι όλο το δημόσιο υλικό, έντυπο και ψηφιακό, είχε αποσταλεί το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου, από το αρχηγείο της ΕΛΑΣ στον Συνήγορο του Πολίτη, για τις δικές του κατά νόμο ενέργειες, ενώ σήμερα ο αρχηγός διέταξε και τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ). Ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης, επικοινώνησε σήμερα και με τον Συνήγορο του Πολίτη, επισημαίνοντας τη βαρύτητα του θέματος για το Σώμα και ζητώντας την κατά προτεραιότητα εξέτασή του.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments