Αθλητισμός

UEFA ranking: Στη 17η θέση η Ελλάδα – Ξεπέρασε την Σκωτία η Κύπρος

UEFA ranking: Στη 17η θέση η Ελλάδα – Ξεπέρασε την Σκωτία η Κύπρος
UEFA ranking: Μετά την πρόκριση του Ολυμπιακού στους "32" του Europa League η Ελλάδα έχει ζωντανές ελπίδες για την 15η θέση. Άλμα η Κύπρος μετά τη νίκη του ΑΠΟΕΛ.

UEFA ranking: Το βράδυ της Τρίτης ο Ολυμπιακός πήρε μεγάλη νίκη κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα και προκρίθηκε στους “32” του Europa League. Το γεγονός ότι η μοναδική ομάδα που παίζει στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις θα συνεχίσει να αγωνίζεται, κρατάει ζωντανή την Ελλάδα στο κυνήγι της 15ης θέσης στη βαθμολογία της UEFA.

Παρά στην πρόκριση του Ολυμπιακού, η Ελλάδα βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην 17η θέση. Πάνω από τη χώρα μας υπάρχει η Σκωτία και η Κύπρος. Μάλιστα, οι Κύπριοι έκαναν άλμα ξεπερνώντας Ελλάδα και Σκωτία μετά τη νίκη του ΑΠΟΕΛ κόντρα στη Σεβίλλη. Ελλάδα και Κύπρος συνεχίζουν στην Ευρώπη με μια ομάδα, ενώ η Σκωτία συνεχίζει στο Europa League με δυο ομάδες.

  Η βαθμολογία της UEFA

  • 14. Τσεχία 27.300 (0)
  • 15. Κύπρος 26.750 (1)
  • 16. Σκωτία 26.375 (2)
  • 17. ΕΛΛΑΔΑ 25.700 (1)
  • 18. Σερβία 25.000 (1)
  • 19. Κροατία 24.875 (0)
  • 20. Ελβετία 24.200 (2)

Ολυμπιακός: Οι πιθανοί αντίπαλοι του στο Europa League

Στον δρόμο των «ερυθρολεύκων» (θα μπουν ως ανίσχυροι στην κληρωτίδα) από το γκρουπ των 16 ισχυρών, είναι πολύ πιθανό να προκύψει και ως αντίπαλος και μια εκ των τεσσάρων «καλύτερων τρίτων» που τερμάτισαν στους ομίλους του Champions League. Συγκεκριμένα πρόκειται για μία εκ των Aγιαξ (3ος πίσω Βαλένθια και Τσέλσι), Σάλτσμπουργκ (3η πίσω από Λίβερπουλ και Νάπολι), Ίντερ (3η πίσω από Μπαρτσελόνα και Ντόρτμουντ) και Μπενφίκα (3η πίσω από Λειψία και Λυών).

Από εκεί και πέρα υπάρχουν και οι υποψήφιοι αντίπαλοι που προκύπτουν από το Europa League. Τα παιχνίδια της επόμενης φάσης θα είναι 20 και 27 Φλεβάρη και η αμέσως επόμενη κλήρωση στις 28 του συγκεκριμένου μήνα. Ειδικότερα οι πιθανοί αντίπαλοι των Πειραιωτών ενόψει της κλήρωσης της 16ης Δεκεμβρίου (13.00 έναρξη κλήρωσης Champions League με τηλεοπτική κάλυψη από COSMOTE SPORTS TV 1 και έναρξη για Europa στις 14.00): Άγιαξ, Σάλτσμπουργκ, Ίντερ, Μπενφίκα, Σεβίλλη, Μάλμε, Βασιλεία, Λίντσερ, Σέλτικ, Άρσεναλ, Εσπανιόλ, Γιουνάιτεντ, Μπράγκα, Γάνδη, Μπασακσεχίρ, Πόρτο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments