Πολιτική

Νίκος Δένδιας: Συνάντηση με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ

Νίκος Δένδιας: Συνάντηση με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ
Στη Γενεύη μεταβαίνει ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών για να συναντηθεί με τον γενικό γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες.

Οι συνομιλίες του Έλληνα υπουργού με τον γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών θα εστιασθούν σε ζητήματα περιφερειακού και διεθνούς ενδιαφέροντος, με έμφαση στις εξελίξεις στη Μεσόγειο και στο Κυπριακό.  Από αύριο Τρίτη, ο υπουργός Εξωτερικών θα ξεκινήσει μια σειρά από επισκέψεις, ξεκινώντας από τη Σαουδική Αραβία (Ριάντ, Τρίτη, 17 Δεκεμβρίου), συνεχίζοντας με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (Αμπού Ντάμπι, Τετάρτη, 18 Δεκεμβρίου) και κλείνοντας με την Ιορδανία (Αμμάν, Πέμπτη, 19 Δεκεμβρίου). Σε όλες τις επισκέψεις ο κ. Δένδιας θα έχει συνομιλίες με τους ομολόγους του με θέμα τις διμερείς σχέσεις, καθώς και τις εξελίξεις σε σημαντικά περιφερειακά ζητήματα.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο υπουργός Εξωτερικών είχε στείλει ξεκάθαρο μήνυμα για τις εξ ανατολών προκλήσεις ότι «η Ελλάδα, αν απαιτηθεί, θα υπερασπιστεί, κατά τη συνταγματική της υποχρέωση, τον εθνικό της χώρο και παρ΄ότι μπορεί και μόνη, δεν θα είναι μόνη». Αυτό ήταν το μήνυμα που απέστειλε, με την ομιλία του στη συζήτηση του προϋπολογισμού του 2020.

«Διαμορφώνουμε μια εξωτερική πολιτική που λαμβάνει υπόψη της την νέα παγκόσμια πραγματικότητα του 21ου αιώνα. Με αίσθημα πατριωτικής ευθύνης. Με πνεύμα εθνικής και κοινωνικής συναίνεσης και ομοψυχίας», ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών και υπογράμμισε ότι «η Κυβέρνηση Μητσοτάκη επιδιώκει να κατοχυρώσει το κεκτημένο της εθνικής συναίνεσης στις κύριες γραμμές της εξωτερικής πολιτικής». Η κατάσταση είναι η πιο πολύπλοκη των τελευταίων δεκαετιών, είπε ο Νίκος Δένδιας που ξεκαθάρισε ότι για την κυβέρνηση, η απραξία δεν συνιστά πολιτική πολύ περισσότερο που είναι ο καιρός των επιλογών, της ανάληψης ευθύνης, της αναδοχής πολιτικού κόστους.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments