Άποψη

Αριστερές βόμβες και παράπλευρες απώλειες

Αριστερές βόμβες και παράπλευρες απώλειες
Ο Λάμπρος Καλαρρύτης γράφει στο blog του στο pagenews.gr για την τοποθέτηση βόμβας στο Αστυνομικό Τμήμα Ζωγράφου, όπου από καθαρή τύχη δε θρηνήσαμε θύματα.

Την Δευτέρα συνέβη ένα περιστατικό στο οποίο έτυχε να είμαι παρών. Απέναντι από το Αστυνομικό Τμήμα Ζωγράφου τοποθετήθηκε μία αυτοσχέδια βόμβα με στόχο τους αστυνομικούς που βρίσκονταν στο κτίριο. Η βόμβα είχε τοποθετηθεί έξω από τη μάνδρα του Πολυτεχνείου, στο αντικρυστό πεζοδρόμιο από το Τμήμα και περίπου 100 μέτρα πιο πάνω από σχολείο, γυμνάσιο και λύκειο.

Λόγω της θεσμικής εμπλοκής μου με τον Δήμο και ενώ βρισκόμουν σε παρακείμενο δρόμο μου τηλεφώνησε δημότης και με ενημέρωσε για το γεγονός, ότι είχε εντοπιστεί βόμβα. Όταν φθάσαμε με συνάδελφο από την Τοπική Αυτοδιοίκηση οι αστυνομικοί μας πληροφόρησαν ότι όντως είχε εντοπιστεί ύποπτος σάκος. Έδωσαν εντολή την οποία μεταφέραμε στον διευθυντή και τους καθηγητές του σχολείου να παραμείνουν τα παιδιά μέσα στις αίθουσες, μακριά από τα παράθυρα.

Λίγη ώρα αργότερα ακολούθησε ελεγχόμενη έκρηξη από το Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (Τ.Ε.Ε.Μ.) της ΕΛ.ΑΣ.

Όπως είπαν οι αστυνομικοί επρόκειτο για βόμβα υψηλής ισχύος – μέσα σε γυάλινο βάζο είχε τοποθετηθεί μηχανισμός με εκρηκτική ύλη, καλωδίωση και καρφιά – και ήταν προσανατολισμένη έτσι ώστε η έκρηξη να κατευθυνθεί προς την είσοδο του αστυνομικού τμήματος και να προκαλέσει όσο το δυνατόν περισσότερα θύματα. Προειδοποιητικό τηλεφώνημα δεν υπήρξε. Που σημαίνει ότι αν εκρήγνυτο θα μπορούσαν να είχαν σκοτωθεί εκτός από αστυνομικούς και περαστικοί μεταξύ των οποίων παιδιά από το σχολείο.

Το μοιραίο αποφεύχθηκε επειδή ο διοικητής του αστυνομικού τμήματος είδε τον ύποπτο σάκο την ώρα που πήγε να παρκάρει.

Ειλικρινά δεν μου έκανε εντύπωση που βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν καταδίκασαν έντονα (ούτε χλιαρά) το περιστατικό. Βλέπετε, οι δράστες προέρχονται από τον «χώρο». Αν είχε ανοίξει η μύτη κανενός συντρόφου με μολότοφ στα Εξάρχεια θα είχε ξεσηκωθεί το αριστερό άπαν σύμπαν και θα κατήγγειλε την «αστυνομική βία», την «κρατική καταστολή», την «αυθαιρεσία των διωκτικών μηχανισμών» και τη «χούντα της Δεξιάς». Τώρα που δυνάμει θύματα ήταν και παιδιά είναι απλά Τρίτη.

Ας κάνουμε μία υπόθεση και ας δώσουμε στη ιστορία μια διαφορετική τροπή . Ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος δεν πάρκαρε το δίκυκλό του στο συγκεκριμένο σημείο ή πήγαινε άλλη ώρα ή δεν ήταν τόσο παρατηρητικός και η βόμβα εκρήγνυτο προκαλώντας θύματα, αστυνομικούς, περαστικούς πολίτες ή και παιδιά.

Νέα τραγωδία, τα κόμματα καταδικάζουν, ξεσπά η γνωστή πολιτική αντιπαράθεση και εκτοξεύονται οι συνήθεις αλληλοκατηγορίες.

Είναι βέβαιο ότι κάποιος θα βρισκόταν από τον ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτής ή άλλος, όπως εξάλλου βρέθηκαν περισσότεροι από ένας με αφορμή το μπαράζ βομβιστικών επιθέσεων στην Αττική μετά την επιτυχημένη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στα Εξάρχεια στην επέτειο για τον θάνατο του Αλέξη Γρηγορόπουλου, για να πει ότι φταίει ο Χρυσοχοΐδης. Επειδή … «αποκέντρωσε» τη βία σπάζοντας τα άβατα των μπαχαλάκηδων στο κέντρο της Αθήνας.

Κάποιος ο οποίος διερωτάται δήθεν αφελώς «και ποιο έννομο αγαθό απειλεί ένας που μεταφέρει μία βόμβα μολότοφ στην πλάτη», είναι πιθανό να έχει μια διαφορετική αντίληψη και για το κατά πόσο και ποιους απειλεί ένας εκρηκτικός μηχανισμός γεμάτος με καρφιά στο πεζοδρόμιο απέναντι από αστυνομικό τμήμα και δίπλα στο σχολείο.

Μην σας φαίνεται παράξενο, ούτε τραβηγμένο. Αν κάποιου του φαίνεται οκ μία βόμβα μολότοφ, το πιθανότερο είναι ότι θα του φαίνονται εντάξει και μία σειρά από άλλα πράγματα που στους υπολοίπους δεν φαίνονται καθόλου εντάξει. Ας μην ξεχνάμε ότι η αποδοχή των «παράπλευρων απωλειών» για την αριστερή τρομοκρατία είναι απολύτως ενταγμένη στη λογική της. Και μάλιστα πολλές φορές επιδιώκεται για να από στέκεται μήνυμα αποφασιστικότητας της «επανάστασης».

Το έχουν κάνει και δεν έχουν κανένα πρόβλημα να το ξανακάνουν. Το αποπειράθηκαν ξανά στου Ζωγράφου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments