Αθλητισμός

Φέντε Μπάρμπα: Αυτός είναι ο εκλεκτός της ΑΕΚ για το κέντρο της άμυνας

Φέντε Μπάρμπα: Αυτός είναι ο εκλεκτός της ΑΕΚ για το κέντρο της άμυνας
Φέντε Μπάρμπα: Ο 26χρονος Ιταλός που φέτος παίζει δανεικός στην Βαγιαδολίδ από την Κιέβο Βερόνα αποτελεί τον βασικό στόχο της ΑΕΚ για τα στόπερ.

Φέντε Μπάρμπα: Εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα η ΑΕΚ αναζητά έναν κεντρικό αμυντικό, με τον Ίλια Ίβιτς να έχει βγει στην αγορά και να ψάχνει τον παίκτη, ο οποίος που θα μπορέσει να δώσει λύση στο πρόβλημα των «κιτρινόμαυρων» στα μετόπισθεν τη φετινή σεζόν. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η εφημερίδα «Ώρα των Σπορ», ο Σέρβος τεχνικός διευθυντής της «Ένωσης» φαίνεται πως έχει βρει τον εκλεκτό του. Αυτός είναι ο Φέντε Μπάρμπα, ο οποίος μπορεί να παίξει και ως αριστερός μπακ αλλά η… φυσική του θέση είναι αυτή του κεντρικού αμυντικού.

Ο 26χρονος Ιταλός αγωνίζεται δανεικός από την Κιέβο Βερόνα στην Βαγιαδολίδ τη φετινή σεζόν χωρίς να έχει σταθερό χρόνο συμμετοχής. Έχει ένα πολύ καλό βιογραφικό με γεμάτες σεζόν (69 εμφανίσεις στην Serie A), σε αντίθεση μόνο με την τρέχουσα περίοδο, ενώ το 2016 και το 2017 είχε βρεθεί κοντά σε Νάπολι και Λάτσιο. Την περσινή σεζόν είχε είχε 30 συμμετοχές στην Serie A, τις 29 ως βασικός, ενώ πρόπερσι μέτρησε 40 εμφανίσεις με την Σπόρτινγκ Χιχόν, τις 39 στην ενδεκάδα της για την Segunda Division.

Φέτος, ωστόσο, μετά τον δανεισμό του από την ιταλική ομάδα στον σύλλογο της La Liga δεν έχει καταφέρει να καθιερωθεί μετρώντας μόλις πέντε συμμετοχές. Έτσι παρότι είναι δανεικός στην ισπανική ομάδα με υποχρεωτική αγορά το καλοκαίρι, είναι εφικτό να «σπάσει» η συμφωνία τον Ιανουάριο. Αξίζει να σημειωθεί πως τον ποδοσφαιριστή εκπροσωπεί ο Φεντερίκο Παστορέλο, το γραφείο του οποίου εκπροσωπεί και τον Μάρκο Λιβάγια, ενώ έχει συνεργαστεί σε πολλές υποθέσεις με την ΑΕΚ τα τελευταία χρόνια. Οι «κιτρινόμαυροι» φαίνεται πως επιδιώκουν να αποκτήσουν τον παίκτη δανεικό ως το καλοκαίρι από την ιταλική ομάδα που παίζει στην Serie B.

Βασίλης Μπάρκας: Όλα ανοιχτά για το καλοκαίρι

Πριν μερικά χρόνια η ΑΕΚ προχώρησε σε μια μεγάλη επένδυση με την αγορά του νεαρού γκολκίπερ. Οι «κιτρινόμαυροι» πίστεψαν τον Βασίλη Μπάρκα και τώρα μπορούν να νιώθουν δικαιωμένοι. Ο διεθνής ποδοσφαιριστής είναι βασικό στέλεχος της ομάδας τα τελευταία χρόνια και φυσικά είναι σταθερά η πρώτο επιλογή για τα γκολπόστ της Εθνικής ομάδας.

Τα τελευταία δυο χρόνια έχουν αυξηθεί τα μάτι που πέφτουν πάνω στον Βασίλη Μπάρκα. Το περασμένο καλοκαίρι η ΑΕΚ δέχτηκε έντονο πρέσινγκ από τη Ρόμα, αλλά τελικά η περίπτωση του δεν προχώρησε. Από τότε μέχρι σήμερα το όνομα του έμπειρου γκολκίπερ έχει παίξει στο ρεπορτάζ της Σέλτικ και της Μονπελιέ. Ειδικά η Γαλλική ομάδα φέρεται να είχε καταθέσει και επίσημη πρόταση που απορρίφθηκε.

Σε λίγες μέρες ανοίγει και πάλι το μεταγραφικό παζάρι. Το ενδεχόμενο να έρθει κάποια πρόταση για τον Μπάρκα δεν είναι καθόλου απίθανο. Ωστόσο η απόφαση που έχει παρθεί είναι να μη γίνει κάποια πώληση τον Ιανουάριο. Ωστόσο όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά ενόψει καλοκαιριού. Η ΑΕΚ δεν έχει κανένα πρόβλημα να παραχωρήσει τον παίκτη αν ικανοποιηθεί οικονομικά. Σύμφωνα με δημοσιεύματα σε περίπτωση που ο Μπάρκας πάρει μεταγραφή τότε δεν θα χρειαστεί να περάσει καιρός για να βρει τον αντικαταστάτη του. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι βασικός γκολκίπερ στην ΑΕΚ θα γίνει ο Παναγιώτης Τσιντώτας. Άλλωστε όποτε χρειάστηκε έδειξε ότι έχει την ικανότητα να αντέξει το βάρος στις πλάτες του.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments