Video

Η Ντόρα Μπακογιάννη και οι κουραμπιέδες της [vid]

Η Ντόρα Μπακογιάννη και οι κουραμπιέδες της [vid]
Ντόρα Μπακογιάννη: Κουραμπιέδες με την συνταγή της προγιαγιάς της πήγε σε τηλεοπτική εκπομπή η Ντόρα Μπακογιάννη. 

Ντόρα Μπακογιάννη: Με τους κουραμπιέδες της πήγε το πρωί της Τετάρτης στον ΣΚΑΪ η Ντόρα Μπακογιάννη προκειμένου να δώσει «αποδείξεις σε κάποιους που αμφισβητούν» τις μαγειρικές της ικανότητες. «Είναι μια από τις μεγάλες πίκρες της ζωής μου» είπε η κυρία Μπακογιάννη στην ερώτηση των παρουσιαστών αν υπάρχουν κάποιοι που όντως την αμφισβητούν. Αποκάλυψε δε ότι η αμφισβήτηση είναι «ενδοοικογενειακή».

Σύμφωνα με την ίδια, η συνταγή που χρησιμοποιεί είναι «η συνταγή της προγιαγιάς μου»:

Στα πολιτικά θέματα, η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, αναφέρθηκε στις τουρκικές προκλήσεις αλλά και στην επιλογή του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας (ΠτΔ). Συγκεκριμένα σημείωσε ότι η τακτική της Τουρκίας είναι να υλοποιεί σε βάθος χρόνου αυτά που εξαγγέλλει και να ακολουθεί ρητορική διπλωματίας με απειλές και εκφοβισμό. «Ο διπλωματικός αγώνας και του πρωθυπουργού και του υπουργού Εξωτερικών έχει μετρήσιμο αποτέλεσμα», ανέφερε για την αντίδραση της Ελλάδας και πρόσθεσε: «Είναι σημαντικό ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει εθνική συναίνεση στα θέματα εξωτερικής πολιτικής».

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι χρειάζεται μια ειδική σχέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία, παρόμοια με αυτήν που θα δημιουργήσει η Ένωση με την Μεγάλη Βρετανία. «Μέσα σε αυτή την ειδική σχέση δεν πρέπει να υπάρχει μόνο ο οικονομικός κυνισμός, αλλά μια συμφωνία-πακέτο που θα εμπεριέχει την ασφάλεια των συνόρων της Ευρώπης και την επίλυση των ζητημάτων. Ταυτόχρονα, πρέπει να βάλει η Ελλάδα με την Τουρκία στο τραπέζι όλα τα επιχειρήματα, γιατί η Ελλάδα δεν έχει να φοβηθεί τίποτα», είπε.

Σε ερώτηση αναφορικά με το ενδεχόμενο προσφυγής στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, η κ. Μπακογιάννη εκτίμησε ότι η Τουρκία δεν είναι εύκολο να αρνηθεί: «Δεν είναι εύκολο να πουν όχι οι Τούρκοι. Έχουν πάει ήδη μια φορά και καταλαβαίνουν πλέον πως όλη αυτή η ένταση δεν μπορεί να συνεχιστεί επ’ άπειρον. Αυτό βέβαια δεν μπορεί να γίνει αύριο, αλλά η πρόκληση-πρόσκληση μπορεί να γίνει και να πούμε στην Τουρκία αφενός ότι δεν θα δεχθούμε παραβίαση της εθνικής μας κυριαρχίας και αφετέρου ότι είμαστε έτοιμοι για ειλικρινή και εποικοδομητικό διάλογο».

«Δεν θέλω Πρόεδρο της Δημοκρατίας που θα χρειαστεί εντατικά μαθήματα για την υφαλοκρηπίδα»

Σχετικά με τα σενάρια για τον επόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, η Ντόρα Μπακογιάννη σημείωσε: «Δεν θα ήθελα να δω έναν πρόεδρο που ως πρόσωπο θα προκαλέσει περαιτέρω εντάσεις. Δεν θα ήθελα έναν ΠτΔ που θα χρειαστεί εντατικά μαθήματα για να μάθει τι θα πει υφαλοκρηπίδα». Μέχρι στιγμής ο πρωθυπουργός κρατάει κλειστά τα χαρτιά του σχετικά με το πρόσωπο του επόμενου Προέδρου της Δημοκρατίας. Πρέπει να είναι πρόσωπο κοινής αποδοχής από όλα τα κόμματα, να μην έχει συνδεθεί με την οικονομική κρίση και καλός γνώστης των ελληνοτουρκικών σχέσεων. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να ανακοινώσει ποιος θα είναι ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας στα τέλη του Ιανουαρίου και πριν την κατάθεση του νέου εκλογικού νόμου, που είναι δεδομένο ότι μπορεί να πυροδοτήσει πολιτικές εντάσεις.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments