Ελλάδα

Γρίπη: Πρώτος νεκρός για το 2019 ένας 61χρονος που δεν είχε εμβολιαστεί

Γρίπη: Πρώτος νεκρός για το 2019 ένας 61χρονος που δεν είχε εμβολιαστεί
Γρίπη: Ο πρώτος νεκρός από τη φετινή γρίπη στην Ελλάδα ανήκε σε ομάδα υψηλού κινδύνου και δεν είχε εμβολιαστεί.

Γρίπη: Τον πρώτο νεκρό στην Ελλάδα άπω την γρίπη ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, ενώ ένα παιδί μόλις 9 ετών νοσηλεύεται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας λόγω της επιδημίας. Ο ασθενής, ο οποίος έχασε τη ζωή του ήταν ένας άνδρας, 61 ετών, ο οποίος νοσηλευόταν στην Εντατική, όπου και κατέληξε. Δεν είχε εμβολιαστεί για την εποχική γρίπη αν και ανήκε σε ομάδα υψηλού κινδύνου.

Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε, από την εβδομάδα 40/2019 έως και την εβδομάδα 50/2019 στην Ελλάδα έχει καταγραφεί ένας θάνατος από εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη, με νοσηλεία σε Μ.Ε.Θ. Πρόκειται για έναν άνδρα, ηλικίας 61 ετών. Από το κρούσμα απομονώθηκε ιός γρίπης τύπου Β. Το κρούσμα δεν είχε εμβολιαστεί για την εποχική γρίπη αν και ανήκε σε ομάδα υψηλού κινδύνου για την οποία συστήνεται εμβολιασμός σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας.

Απο την αρχή της χειμερινής περιόδου έως και τις 15 Δεκεμβρίου, καταγράφηκαν τέσσερα σοβαρά κρούσματα εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης, με νοσηλεία σε Μ.Ε.Θ. Κανένα από τα κρούσματα δεν είχε εμβολιαστεί για την εποχική γρίπη αν και ανήκαν σε ομάδα υψηλού κινδύνου για την οποία συστήνεται εμβολιασμός σύμφωνα με την σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας. Το ίδιο χρονικό διάστημα καταγράφηκε ενας θάνατος από εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη σε ασθενή με νοσηλεία σε Μ.Ε.Θ.

Με βάση τα ανωτέρω, επισημαίνεται απο τον ΕΟΔΥ, η δραστηριότητα της γρίπης στην Ελλάδα βρίσκεται σε πολύ χαμηλά επίπεδα, ενώ παράλληλα τονίζεται η σημασία του αντιγριπικού εμβολιασμού ως ο καλύτερος τρόπος προφύλαξης από τη γρίπη. Όσον αφορά στα κρούσματα με νοσηλεία σε Μ.Ε.Θ.: Πρόκειται για τρείς άνδρες και μια γυναίκα, από 9 έως 71 έτη, μέση ηλικία 52 έτη και διάμεση 64 έτη. Τα 3 (75%) από τα προαναφερόμενα κρούσματα οφείλονται στον ιό γρίπης τύπου Α και το 1 στον ιό γρίπης τύπου Β.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments