Αθλητισμός

Λεονάρντο Κούτρης: Αμφίβολο το μέλλον του στον Ολυμπιακό

Λεονάρντο Κούτρης: Αμφίβολο το μέλλον του στον Ολυμπιακό
Λεονάρντο Κούτρης: Τα επίπεδα του "φυσιολογικού" έχει ξεπεράσει η περιθωριοποίηση του νεαρού μπακ των "ερυθρολεύκων", με τις φήμες να αναφέρουν πως πρέπει να αλλάξουν πολλά για να βρει χρόνο συμμετοχής αλλά και ομάδα.

Ο Λεονάρντο Κούτρης από το ξεκίνημα της σεζόν βρίσκεται στην σκιά του Κωνσταντίνου Τσιμίκα παίρνοντας ελάχιστο χρόνο συμμετοχής από τον Πέδρο Μαρτίνς. Ο Πορτογάλος τεχνικός δείχνει ξεκάθαρα τις προθέσεις του εμπιστευόμενος τον Κώστα Τσιμίκα τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων. Παράλληλα στέλνει το δικό του μήνυμα πως το μέλλον του στην ομάδα παραμένει αμφίβολο.

Η αλήθεια είναι πως ο νεαρός Έλληνας μπακ είναι εξαφανισμένος τον τελευταίο καιρό. Τελευταία του συμμετοχή ήταν στο παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον ΟΦΗ στις 19 Οκτωβρίου 2019. Από τότε δεν έχει φορέσει ξανά την “ερυθρόλευκη” φανέλα και αυτό χωρίς καν να είναι τραυματίας.

Το γεγονός αυτό γεννά ερωτήματα στον φίλαθλο κόσμο για το μέλλον του. Θα παραμείνει ή όχι στον Πειραιά; Ο 24χρονος είναι περιζήτητος στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, με τον όνομά του να παίζει αρκετά τόσο στην ιταλική όσο και στην γαλλική αγορά. Ήδη από το καλοκαίρι το όνομά του ακούστηκε για μεταγραφή εκτός συνόρων. Η «καλή» πρόταση, ωστόσο, δεν ήρθε με αποτέλεσμα να συνεχίσει στο ρόστερ του Ολυμπιακού. Ο Πέδρο Μαρτίνς ωστόσο δείχνει να μην τον εμπιστεύεται και να μην τον επιλέγει στις αποστολές της ομάδας του. Ωστόσο, μιας και πλησιάζει η μεταγραφική περίοδος του Ιανουαρίου τα σενάρια παίρνουν φωτιά. Ένα από τα τελευταία αναφέρουν πως ο Κούτρης βρίσκεται στο στόχαστρο της Νάπολι.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Τσίρο Βενεράτο και την ιστοσελίδα “Calcionapoli24”, ο 24χρονος μπακ έχει μπει στο ραντάρ της Νάπολι καθώς είναι ένας παίκτης που αρέσει τόσο στον νέο τεχνικό των παρτενοπέι, Τζενάρο Γκατούζο, όσο και στον αθλητικό διευθυντή της ομάδας του ιταλικού Νότου, Κριστιάνο Τζουντόλι. “Είναι υποψήφιος για την Νάπολι και παρακολουθείται. Η περίπτωση απόκτησής του είναι συνδεδεμένη με το μέλλον του Χισάι στην Νάπολι και στην αγωνιστική κατάσταση που βρίσκεται ο Γκουλάμ”, αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα.

Σε κάθε περίπτωση, είναι προφανές ότι η περίπτωση της μη χρησιμοποίησης του Κούτρη έχει ξεπεράσει τα επίπεδα του “φυσιολογικού”. Όπως επίσης και το να θεωρείται προπονητική επιλογή ο “εξοστρακισμός” του. Σύμφωνα με την “Sportime” θα πρέπει να αλλάξουν πολλά για να φύγει. Ακόμη κι αν γίνει αυτό πάντως, οι Πειραιώτες είναι καλυμμένοι αν αποφασίσουν να τον αντικαταστήσουν αφού υπάρχει και ο Γκασπάρ. «Φυσικά και είναι στα πλάνα μας ο Κούτρης, αλλά πρέπει να αναγνωρίσουμε την καταπληκτική επίδοση του Τσιμίκα. Πρέπει να δουλεύει, να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο ώστε να αποδείξει ότι έχει θέση στην ενδεκάδα» δήλωσε ο Πορτογάλος τεχνικός σε δημοσιογράφους ερωτώμενος για τους λόγους που μένει συνεχώς εκτός αποστολής.

Σημειώνεται πως το συμβόλαιο του παίκτη με τον Ολυμπιακό ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2021.

Ο Λεονάρντο Κούτρης γεννήθηκε στις 23 Ιουλίου του 1995 στo Ριμπεϊράου Πρέτο του Σάο Πάολο της Βραζιλίας από πατέρα Έλληνα και μητέρα Βραζιλιάνα. Εκεί ζούσε μέχρι τα 7 του χρόνια, ενώ θυμάται πάντα ότι το μόνο πράγμα που τον απασχολούσε ήταν να κλοτσάει παντού μια μπάλα. Aπό 4 χρόνων μπήκε σε ομάδα ποδοσφαίρου της Βραζιλίας, ξεκίνησε προπονήσεις, εντάχθηκε σε ακαδημία ποδοσφαίρου, αναγνωρίστηκε ως «εξαιρετικό ταλέντο», παράλληλα άρχισε να φοιτά σε σχολείο, αλλά η προτεραιότητά του ήταν πάντα το ποδόσφαιρο. Αυτό ήταν όλη του η ζωή.

Τον Αύγουστο του 2002, όταν είχαν έρθει μαζί με τη μητέρα του στη Ρόδο για διακοπές, δεν είχαν σκοπό να εγκατασταθούν μόνιμα στην Ελλάδα. Αλλά και οι δύο αγάπησαν το νησί και το προσωρινό έγινε μόνιμο. Παράλληλα με το σχολείο του ξεκίνησε προπονήσεις στη Νίκη Ρόδου, έπαιξε στην ομάδα μέχρι το 2011, οπότε πήρε μεταγραφή για τον Εργοτέλη. Ο υποβιβασμός της κρητικής ομάδας στην Γ΄Εθνική, έφερε στην πόρτα της εξόδου αρκετούς ποδοσφαιριστές, οι οποίοι αναζήτησαν αλλού τη νέα τους ποδοσφαιρική στέγη. Ένας από αυτούς που ήταν κι ο Λεονάρντο. Τότε ο νεαρός συνομίλησε με τον Γιάννη Πετράκη και μετακόμισε στον ΠΑΣ Γιάννινα με συμβόλαιο 15.000 ευρώ το χρόνο λέγοντας συγχρόνως “όχι” στον ΑΠΟΕΛ που του έδινε τα τετραπλάσια. Το 2017 πήρε μεταγραφή από την ομάδα των Ιωαννίνων για τον Ολυμπιακό, με τη φανέλα του οποίου αγωνίζεται μέχρι σήμερα. 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments