Αθλητισμός

Λούκας Νογκέιρα: To “5αρι” που εξετάζουν στον Παναθηναϊκό

Λούκας Νογκέιρα: To “5αρι” που εξετάζουν στον Παναθηναϊκό
Λούκας Νογκέιρα: Ο 27χρονος σέντερ τις τελευταίες ώρες βρίσκεται στο μικροσκόπιο των "Πράσινων".

Λούκας Νογκέιρα: Η ήττα στο Ισραήλ χθες βράδυ από την Μακάμπι δεν στοίχισε στο “Τριφύλλι”. Με νίκη στο Τελ Αβίβ είναι η αλήθεια πως οι “Πράσινοι” θα… πατούσαν 4αδα στην Ευρωλίγκα βάζοντας γερές βάσεις πρόκρισης στα πλέι οφς της διοργάνωσης, ωστόσο η ήττα δεν ήταν καταδικαστική καθώς ήρθε μέσα σε μια πολύ δύσκολη έδρα.

Οι αδυναμίες της ομάδας του Ρικ Πιτίνο είναι ορατές, με το ρόστερ να αδυνατεί στη θέση “5” εκεί όπου ο Παπαγιάννης και ο Γουάιλι αδυνατούν να φέρουν εις πέρας την αποστολή που τους έχει ορίσει ο Αμερικανός προπονητής. Με αυτά τα δεδομένα, οι “Πράσινοι” είναι σχεδόν σίγουρο πως το επόμενο διάστημα θα προσπαθήσουν να ενισχυθούν στη θέση του σέντερ στοχεύοντας σε μια ικανή λύση που θα δώσει το κάτι παραπάνω για τον τερματισμό της ομάδας όσο το δυνατόν ψηλότερα στον βαθμολογικό πίνακα της Ευρωλίγκας.

Σύμφωνα με το trifilara.gr, o εκλεκτός του Ρικ Πιτίνο για τη θέση “5” είναι ο Λούκας Νογκέιρα.Ήδη έχουν πραγματοποιηθεί διερευνητικές επαφές (δεν είναι η μόνη περίπτωση που κοιτάζουν) και στον Παναθηναϊκό εξετάζουν σε κάθε περίπτωση το συγκεκριμένο όνομα, το οποίο γνωρίζει από πρώτο χέρι ο Ρικ Πίτίνο. Η θωράκιση με έναν “πράσινο” πύργο μπορεί να σημάνει κίνηση “ματ” στην αγωνιστική σκακιέρα του Παναθηναϊκού. Ο ύψους 2,13 Βραζιλιάνος φαίνεται ότι συγκεντρώνει κάποια από τα χαρακτηριστικά που αναζητούν οι “πράσινοι” σε πρώτη φάση αλλά ακόμη υπάρχει δρόμος. Όπως δεδομένο είναι ότι – και με αυτό το ρόστερ – με την εικόνα που παρουσιάζουν οι υπόλοιπες ομάδες στη διοργάνωση, υπάρχει σε κάθε περίπτωση προοπτική.

Το συγκεκριμένο, πάντως, ζήτημα βρίσκεται σε εξέλιξη και σύντομα θα κριθεί έτσι ή αλλιώς. Στην περίπτωση που οι συζητήσεις προχωρήσουν ακόμη περισσότερο οι “πράσινοι” φέρονται διατεθειμένοι να δοκιμάσουν τον Βραζιλιάνο ψηλό, αν και εφόσον προκριθεί στη shortlist. Αγκάθι αποτελεί η έλλειψη αγωνιστικής δράσης, αν και ο Νογκέιρα προπονείται ατομικά.

To who is who του Νογκέιρα

Ο Βραζιλιάνος ΄σέντερ ξεκίνησε την καριέρα του στην Ισπανία και την Εστουντιάντες όπου παρέμεινε για 5 χρόνια, πριν δοκιμάσει την τύχη του στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Ο Νοκγκέιρα μετακόμισε τους Τορόντο Ράπτορς, αφού μετά από ένα ντόμινο ανταλλαγών κατέληξε στην ομάδα του Καναδά.

Ο Νογκέιρα επιλέχθηκε στο νούμερο 16 το ντραφτ του 2013 από τους Μπόστον Σέλτικς, αλλά στη συνέχεια τα δικαιώματά του μεταφέρθηκαν στους Ατλάντα Χοκς, για να μετακομίσει στο Τορόντο όπου παρέμεινε για 2 σεζόν. Η συνέχεια τον βρήκε στη G-League και τους πριν αποδεσμευτεί και επιστρέψει στην Ισπανία το Σεπτέμβρη του 2018, αυτή τη φορά για λογαριασμό της Φουενλαμπράδα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments