Αθλητισμός

Γιάννης Αλαφούζος: Κάλυψε νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου – Τόσα χρήματα έχει βάλει

Γιάννης Αλαφούζος: Κάλυψε νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου – Τόσα χρήματα έχει βάλει
Γιάννης Αλαφούζος: Ο μεγαλομέτοχος του Παναθηναϊκού κάλυψε σε μεγάλο βαθμό την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ.

Γιάννης Αλαφούζος: Τα τελευταία χρόνια ο Παναθηναϊκός έχει μπει ξανά σε ειδικό καθεστώς στα οικονομικά του. Οι σπατάλες ανήκουν στο παρελθόν και η ομάδα έχει μάθει να ζει με ένα πιο χαμηλό μπάτζετ. Μπορεί ο Γιάννης Αλαφούζος να μη βρίσκεται στο προσκήνιο, αλλά εξακολουθεί να είναι μεγαλομέτοχος και μοναδικός χρηματοδότης του συλλόγου.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο ιδιοκτήτης του ΣΚΑΪ ήταν αυτός που πήρε πάνω του όλες τις ανοιχτές υποθέσεις της ομάδας. Με δική του παρέμβαση ανανεώθηκαν τα συμβόλαια των Γιάννη Μπουζούκη, Τάσου Χατζηγιοβάνη και Δημήτρη Κουρμπέλη. Δηλαδή τρεις από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές που διαθέτει η ομάδα.

Τόσα έχει βάλει ο Αλαφούζος

Μπορεί ο Γιάννης Αλαφούζος να μη βγαίνει προς τα έξω, αλλά τα τελευταία δυο χρόνια έχει βάλει ένα σημαντικό ποσό στα ταμεία της ομάδας. Στην πρόσφατη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ έβαλε συνολικά  3,5 εκατομμύρια ευρώ καλύπτοντας το μεγαλύτερο κομμάτι της αύξησης.

Με αυτά τα χρήματα ο Γιάννης Αλαφούζος ανέβασε το ποσό που έχει βάλει στην ομάδα τον τελευταίο ενάμιση χρόνο στα  34,7 εκατομμύρια ευρώ, μέσω έξι διαδοχικών Αυξήσεων Μετοχικού Κεφαλαίου. Με αυτό τον τρόπο μειώθηκε αισθητά και το χρέος της ομάδας. Συγκεκριμένα από τα 50,7 έπεσε στα 19 εκατομμύρια ευρώ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments