Αθλητισμός

Ντούσαν Μπάγεβιτς: Επίσημα στον πάγκο της εθνικής Βοσνίας

Ντούσαν Μπάγεβιτς: Επίσημα στον πάγκο της εθνικής Βοσνίας
Ντούσαν Μπάγεβιτς: Ο 71χρονος επιστρέφει στους πάγκους μετά από επτά χρόνια αδράνειας για λογαριασμό της εθνικής ομάδας της χώρας του.

Ντούσαν Μπάγεβιτς: Ένα νέο κεφάλαιο στην τεράστια καριέρα του ανοίγει και επισήμως ο Ντούσαν Μπάγεβιτς αναλαμβάνοντας τις τύχες της εθνικής ομάδας της Βοσνίας. Ο “Ντούσκο” μετά από μεγάλες προσπάθειες της ομοσπονδίας της χώρας να τον πείσει είπε το πολυπόθητο “ναι” και θα είναι αυτός που θα κληθεί να οδηγήσει τη χώρα του στα τελικά του EURO 2020.

Οπως αναφέρουν τα ΜΜΕ της Βοσνίας/Ερζεγοβίνης, «η εκτελεστική επιτροπή της ομοσπονδίας, αποφάσισε στην σημερινή συνεδρίαση, να δείξει εμπιστοσύνη στον έμπειρο 71χρονο προπονητή. Ο Μπάγεβιτς είναι ένας θρύλος του ποδοσφαίρου της χώρας και ένας από τους καλύτερους παίκτες στην Ιστορία της ενωμένης Γιουγκοσλαβίας. Αγωνίσθηκε με την φανέλα της Βελέζ (1966-1977) και στην συνέχεια πήγε στην Ελλάδα και στην ΑΕΚ, για να επιστρέψει το 1981 στην Βελέζ. Ο «πρίγκηπας του Νερέτβα», έγινε προπονητής και εργάσθηκε στην Βελέζ, στην ΑΕΚ, στον Ολυμπιακό και στον ΠΑΟΚ».

Ο Μπάγεβιτς θεωρήθηκε η καλύτερη δυνατή λύση για τον πάγκο της εθνικής και όπως ανακοινώθηκε, η συνέντευξη Τύπου θα γίνει μέσα στο νέο έτος. Η Ομοσπονδία ευχήθηκε κάθε επιτυχία στο νέο ομοσπονδιακό της εκλέκτορα, με τον μεγάλο στόχο να είναι η πρόκριση στα τελικά του Euro 2020 μέσω των μπαράζ στο Nations League.

Ο πρώην τεχνικός της ΑΕΚ, του Ολυμπιακού, του ΠΑΟΚ και του Άρη επιθυμεί την επιστροφή στην εθνική των Βράνιες, Λιούλιτς και ο Μπέγκοβιτς, θυμίζοντας πως στις 26 Μαρτίου παίζει μπαράζ με την Βόρεια Ιρλανδία και αν επικρατήσει, θα παίξει με τον νικητή του ζευγαριού Σλοβακία – Ιρλανδία. Με δύο νίκες θα βρίσκεται στη τελική φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments