Video

Αυτός είναι ο αγαπημένος αριθμός των περισσότερων ανθρώπων – Δείτε γιατί [vid]

Αυτός είναι ο αγαπημένος αριθμός των περισσότερων ανθρώπων – Δείτε γιατί [vid]
Στη δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά έλαβαν μέρος περισσότεροι από 44.000 εθελοντές οι οποίοι κλήθηκαν να αποκαλύψουν τις... αριθμητικές προτιμήσεις τους.

Αλεξ Μπέλος: Όλοι μας έχουμε έναν αριθμό αγαπημένο και συνάμα τον θεωρούμε και τυχερό! Γιατί συμβαίνει αυτό; Σύμφωνα με ειδικούς, όταν κάποιος επιλέγει έναν αριθμό ως αγαπημένο, αυτός συνήθως συνδέεται με προσωπικές εμπειρίες και στοιχεία που έχουν βαθύτερη σημασία για εμάς. Δηλαδή, η ημερομηνία γενεθλίων ενός αγαπημένου ατόμου, η διεύθυνση του σπιτιού μας ή η ηλικία ενός φίλου. Άλλες φορές πάλι η επιλογή αυτή μπορεί να έχει πολιτισμικό υπόβαθρο.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση που πραγματοποίησε ο μαθηματικός και συγγραφέας Αλεξ Μπέλος, ο πιο αγαπημένος αριθμός του κόσμου είναι το επτά! Στη δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά έλαβαν μέρος περισσότεροι από 44.000 εθελοντές οι οποίοι κλήθηκαν να αποκαλύψουν τις… αριθμητικές προτιμήσεις τους.

Αμέσως μετά ακολουθούν το 3 και το 8. Γιατί όμως ο περισσότερος κόσμος προτιμά τον αριθμό επτά; Τι κρύβεται πίσω από αυτόν; Σύμφωνα με τον κινεζικό πολιτισμό, ο αριθμός επτά (τσι) θεωρείται γούρικος καθώς συμβολίζει την έννοια της σύμπνοιας. Θεωρείται μάλιστα τυχερός σε πολλούς λαούς.

Από την άλλη πλευρά τώρα, ο αριθμός 13 θεωρείται για τους περισσότερους… γρουσούζικος! Αρκετές αεροπορικές εταιρείες δεν έχουν θέση με τον συγκεκριμένο αριθμό, ενώ και πολλά ξενοδοχεία τον παραλείπουν κατά την αρίθμηση των δωματίων τους. Στις κάρτες ταρό το 13 αντιπροσωπεύει τον θάνατο, ενώ το ημερολόγιο των Μάγιας τελειώνει το 13ο Μπάκτουμ, επίσης στον χριστιανισμό ο Ιούδας ο Ισκαριώτης ήταν ο 13ος καλεσμένος στον Μυστικό Δείπνο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments