Αθλητισμός

Βλάντιμιρ Στίματς: Τέλος από την Φενέρμπαχτσε ο Σέρβος σέντερ

Βλάντιμιρ Στίματς: Τέλος από την Φενέρμπαχτσε ο Σέρβος σέντερ
Βλάντιμιρ Στίματς: Παρελθόν από την ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς αποτελεί ο Βλάντιμιρ Στίματς, μετά την ολοκλήρωση του προσωρινού συμβολαίου του.

Βλάντιμιρ Στίματς: Ο Σέρβος σέντερ έπαιξε σε 15 ματς με την τουρκική ομάδα έχοντας 5,1 πόντους και 2,8 ριμπάουντ σε 11,7 λεπτά κατά μέσο όρο. Από αυτά τα οκτώ ήταν στην Ευρωλίγκα, στην οποία και μέτρησε 4,6 πόντους και 2,5 ριμπάουντ. Την καλύτερη εμφάνισή του την πραγματοποίησε στη νίκη επί της Βιλερμπάν στην Γαλλία για την 10η αγωνιστική (72-88), έχοντας πετύχει 21 πόντους και 9 ριμπάουντ σε 23 λεπτά συμμετοχής. Η Φενέρμπαχτσε ευχαρίστησε για τις υπηρεσίες του τον 32χρονο άσο, που πιθανότατα θα επιστρέψει στην πατρίδα του για χάρη του Ερυθρού Αστέρα.

Ο Στίματς το περασμένο καλοκαίρι βρέθηκε στην προετοιμασία της Φενέρ, και λίγο οι ελλείψεις λόγω τραυματισμών, λίγο οι απουσίες για το Παγκόσμιο Κυπέλλο, οδήγησαν τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς να δώσει παράταση στην κοινή τους πορεία. Έτσι, ο 32χρονος υπέγραψε το Σεπτέμβριο συμβόλαιο τρίμηνης διάρκειας, το οποίο τώρα ολοκληρώθηκε αναγκάζοντας τον να αποχαιρετήσει την Κωσταντινούπολη.

Η ανακοίνωση της Φενέρμπαχτσε για τον Στίματς:

Τη θέση του Σέρβου στην φροντλάιν θα πάρει ο Μάλκομ Τόμας ο οποίος ανακοινώθηκε από την Φενέρ έως το φινάλε της τρέχουσας σεζόν. Ο πρώην ΝΒΑερ είναι γνωστός στην Ευρωλίγκα, καθώς έχει αγωνιστεί τη σεζόν 2012 – 2013 στη Μακάμπι Τελ Αβίβ και τη διετία 2017 – 2019 στη Χίμκι. Συνολικά σε 79 ματς, μετράει 7,3 πόντους, 4,6 ριμπάουντ και 1,4 ασίστ, ενώ τους τελευταίος μήνες φόρεσε τη φανέλα των Shanxi Loongs στη Κίνα με 15,7 πόντους, 13 ριμπάουντ και 3,3 ασίστ κατά μέσο όρο. Η αποχώρησή του από την κινεζική ομάδα άνοιξε τον δρόμο στους Τούρκους, οι οποίοι του έκαναν πρόταση, με τον Αμερικανό φόργουορντ/σέντερ να αναμένεται να δώσει ποιότητα και αθλητικά προσόντα στην γραμμή ψηλών.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments