Ελλάδα

Προσφυγικό: Αμείωτες οι ροές παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες

Προσφυγικό: Αμείωτες οι ροές παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες
Προσφυγικό: Συνεχίζονται οι προσφυγικές ροές από τα τουρκικά παράλια προς τα ελληνικά νησιά παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

Προσφυγικό: Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή από τις 07:00 της Παρασκευής έως τις 07:00 της Δευτέρας διεσώθησαν από στελέχη του Σώματος 122 πρόσφυγες σε τέσσερα περιστατικά σε Αλεξανδρούπολη, Σάμο και Κω. Επιπλέον καταγράφηκαν 268 αποβιβάσεις προσφύγων σε εννέα περιστατικά σε Λέσβο, Σάμο, Φαρμακονήσι, Κω και Μεγίστη. Υπενθυμίζεται, πως η διαχείριση των μεταναστευτικών ροών αποτέλεσε το αντικείμενο της συζήτησης στην συνάντηση μεταξύ των Περιφερειακών Διοικητών Αιγαίου του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής  και των ομολόγων τους της Τουρκικής Ακτοφυλακής στις 10 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση «η εν θέματι τεχνική συνάντηση αφορούσε το φαινόμενο της παράνομης μετανάστευσης, όπως αυτό εκδηλώθηκε κατά το τελευταίο πεντάμηνο. Από πλευράς της ελληνικής αντιπροσωπίας δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην αύξηση των μεταναστευτικών ροών το τελευταίο χρονικό διάστημα καθώς και στα περιστατικά όπου δεν υπήρχε έγκαιρη ανταπόκριση από τα σκάφη της Τουρκικής Ακτοφυλακής.

Λέσβος: Αντίθετοι οι κάτοικοι στη δημιουργία νέας κλειστής δομής προσφύγων

Την ίδια ώρα, οι κάτοικοι της Λέσβου αντιτίθενται στη δημιουργία δομής για τους πρόσφυγες στο νησί τους. Συγκεκριμένα, οι κάτοικοι της Άντισσας, του οικισμού δυτικά του νησιού απαντώντας στο σενάριο δημιουργίας νέας κλειστής δομής παραμονής μεταναστών στη θέση Σκαμνιούδα τόνισαν πως δεν θέλουν να γίνει «καμία δομή ούτε στη Δυτική Λέσβο ούτε σε όλη τη Λέσβο». Τη Γενική Συνέλευση των κατοίκων, η οποία πραγματοποιήθηκε αργά το βράδυ της Κυριακής, διοργάνωσε η τοπική κοινότητα και συμμετείχαν ο δήμαρχος Δυτικής Λέσβου, Ταξιάρχης Βέρρος, το δημοτικό συμβούλιο, αλλά και άτομα άλλων αυτοδιοικητικών, οικονομικών και κοινωνικών φορέων της Λέσβου. «Είναι εξαιρετικά δύσκολο, αν όχι αδύνατο, να επιβάλεις κάτι στις τοπικές κοινωνίες αν αυτές δεν θέλουν. Ελπίζω να μη χρειαστεί να διαπιστωθεί», δήλωσε σχετικά με την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης ο κ. Βέρρος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments