Διεθνή

Αλγερία: Πέθανε ο αρχηγός του επιτελείου στρατού Άχμεντ Γκάιντ Σάλαχ

Αλγερία: Πέθανε ο αρχηγός του επιτελείου στρατού Άχμεντ Γκάιντ Σάλαχ
Αλγερία: Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 79 ετών άφησε ο αρχηγός του αλγερινού στρατού, Άχμεντ Γκάιντ Σάλαχ.

Αλγερία:Ο στρατηγός Άχμεντ Γκάιντ Σάλαχ, ο ισχυρός αρχηγός του αλγερινού επιτελείου στρατού, πυλώνα του καθεστώτος από το 1962, πέθανε σήμερα σε ηλικία 79 ετών από καρδιακή προσβολή, μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση.

Στο προσκήνιο αφότου εξασφάλισε τον Απρίλιο την παραίτηση του προέδρου Αμπντελαζίζ Μπουτεφλίκα υπό την πίεση των καθημερινών διαδηλώσεων στους δρόμους, ο στρατηγός Γκάιντ Σάλαχ ήταν το πρόσωπο της ανώτατης στρατιωτικής διοίκησης που ανέλαβε εν τοις πράγμασι την εξουσία μέχρι την εκλογή στις 12 Δεκεμβρίου του Αμπντελματζιντ Τεμπούν ως αρχηγού του κράτους.

«Ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, αρχηγός του γενικού επιτελείου στρατού πέθανε σήμερα το πρωί από καρδιακή προσβολή», ανακοίνωσε η παρουσιάστρια της δημόσιας τηλεόρασης Algerie 3, διαβάζοντας μια ανακοίνωση της προεδρίας της Δημοκρατίας.

Ο πρόεδρος Τεμπούν κήρυξε τριήμερο εθνικό πένθος και ανέθεσε στον στρατηγό Σαΐντ Σενγκριχά, διοικητή του στρατού ξηράς, να αναλάβει προσωρινά επικεφαλής του στρατού, σύμφωνα με τη δημόσια τηλεόραση.

Γεννημένος στις 13 Ιανουαρίου 1940, και από την ηλικία των 17 ετών, ενταγμένος στον Εθνικό Απελευθερωτικό Στρατό (ALN) που αγωνίστηκε κατά τις γαλλικής αποικιοκρατικής δύναμης, σύμφωνα με το επίσημο βιογραφικό του, ο Άχμεντ Γκάιντ Σάλαχ ήταν ένας από τους τελευταίους εκπροσώπους στο στρατό των πρώην μαχητών του Πολέμου της Ανεξαρτησίας, ένα παρελθόν από το οποίο οι Αλγερινοί ηγέτες αντλούσαν επί μακρόν τη νομιμοποίησή τους.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments