Αθλητισμός

Γιάννης Αλαφούζος: Οι δύο πιθανοί λόγοι που άλλαξε στάση με πληρωμές και χρέος

Γιάννης Αλαφούζος: Οι δύο πιθανοί λόγοι που άλλαξε στάση με πληρωμές και χρέος
Γιάννης Αλαφούζος: Τι ήταν αυτό που έκανε τον ιδιοκτήτη της "πράσινης" ΠΑΕ να αλλάξει στάση σχετικά με τις πληρωμές και το χρέος.

Γιάννης Αλαφούζος: Πριν από περίπου δυο χρόνια, ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει τη χρηματοδότηση της ομάδας. Μπορεί ο Γιάννης Αλαφούζος να βρίσκεται μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, αλλά εξακολουθεί να βάζει χρήματα στην ομάδα. Ειδικότερα τους τελευταίους μήνες δείχνει να έχει δραστηριοποιηθεί και πάλι. Συγκεκριμένα όλες οι κρίσημες αποφάσεις περνάνε από τα χέρια του.

Με προσωπικούς χειρισμούς ανανεώθηκαν τα συμβόλαια των Μπουζούκη, Χατζηγιοβάνη και Κουρμπέλη. Παράλληλα ο ιδιοκτήτης του ΣΚΑΪ έχει πραγματοποιήσει ενέσεις ρευστότητας στα ταμεία του συλλόγου. Είναι χαρακτηριστικό ότι τους τελευταίους 17 μήνες έχει βάλει μέσω αυξήσεων μετοχικού κεφαλαίου, περισσότερα από 30 εκατομμύρια ευρώ.

Ραγδαία μείωση του χρέους

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι  απανωτές ΑΜΚ έχουν ξεκάθαρο στόχο τη μείωση του χρέους στα πιο χαμηλά επίπεδα μετά την πολυμετοχικότητα. Κι αυτό διότι στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός έχουν εισρεύσει ήδη 31.172.089 ευρώ σε διάστημα δεκαεπτά μηνών ενώ υπάρχουν ακόμα σε εκκρεμότητα άλλες δύο ΑΜΚ. Σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών όλα τα παραπάνω στοιχεία όσον αφορά το μείζον θέμα του χρέους της ΠΑΕ Παναθηναϊκός σημαίνουν δυο πράγματα.

Το πρώτο συμπέρασμα, σύμφωνα με την ΕΦΣΥΝ, είναι ότι αυτή τη χρονική στιγμή το χρέος μπορεί να έχει πέσει κάτω από τα 19 εκατ ευρώ όταν πριν από δύο καλοκαίρια ήταν στα 49 εκατομμύρια ευρώ. Το δεύτερο είναι ότι υπάρχουν χειροπιαστές ενδείξεις πως το χρέος μπορεί να φτάσει στο τέλος της φετινής σεζόν στα 15 εκατομμύρια  ευρώ που θα είναι το μικρότερο ύψος χρέους της πράσινης ΠΑΕ μετά την πολυμετοχικότητα.

Η άρδην αλλαγή στάσης του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός Γιάννη Αλαφούζου που πριν από δύο χρόνια είχε κηρύξει στάση πληρωμών αφήνοντας την ομάδα στο έλεος και φτάνοντας το χρέος σε δυσθεώρητα μάλλον απαγορευτικά για πάσα ενδιαφερόμενο ύψη ενδέχεται να σχετίζεται με τις εξελίξεις στο πρότζεκτ του γηπέδου στον Βοτανικό. Μια άλλη πιθανή αιτία μπορεί να είναι η μελλοντική πώληση των μετοχών του σε υποψήφιο αγοραστή με το μέγιστο δυνατό ίδιον όφελος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments