Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης: Συνάντηση με Εμανουέλ Μακρόν στο Παρίσι

Κυριάκος Μητσοτάκης: Συνάντηση με Εμανουέλ Μακρόν στο Παρίσι
Στις 29 Ιανουαρίου ο Έλληνας πρωθυπουργός θα μεταβεί στο Παρίσι προκειμένου να έχει συνάντηση με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν.

Η τουρκική προκλητικότητα και οι τελευταίες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο αναμένεται να συζητηθούν στη συνάντηση που θα έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Εμανουέλ Μακρόν στις 29 Ιανουαρίου στο Παρίσι.  Ο Έλληνας πρωθυπουργός, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να συζητήσει με τον Γάλλο πρόεδρο για την τουρκική προκλητικότητα ενώ θα ζητήσει “κοινό” μέτωπο απέναντι στον Ερντογάν. Άλλωστε η Γαλλία μέσω του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν είναι από τις πρώτες χώρες που τάχθηκαν υπερ της Ελλάδος αλλά και της Κύπρου απέναντι στις προκλήσεις της Άγκυρας.

Μετά την υπογραφή των δυο μνημονίων οριοθέτησης θαλάσσιων ζωνών Τουρκίας και Λιβύης ο πρωθυπουργός και η ελληνική κυβέρνηση έχουν ξεκινήσει μια σειρά διπλωματικών πρωτοβουλιών ώστε να απομονωθεί ο Ερντογάν και να καταδικαστεί η τουρκική προκλητικότητα που φθάνει στο σημείο της αμφισβήτησης της ελληνικής και κυπριακής κυριαρχίας.

Πριν από τη συνάντηση με τον Εμανουέλ Μακρόν ο πρωθυπουργός θα έχει συναντηθεί και με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τράμπ, ταξίδι που έχει προγραμματιστεί για τις 7 Ιανουαρίου, ενώ στις 4 Ιανουαρίου θα διεξαχθεί στο Κάιρο τετραμερής συνάντηση με τη συμμετοχή των υπουργών Εξωτερικών της Ελλάδας, της Κύπρου, της Αιγύπτου και της Γαλλίας. Θα έχει προηγηθεί, δύο μέρες νωρίτερα, η υπογραφή της συμφωνίας για τον EastMed μεταξύ Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μητσοτάκης είχε μεταβεί στο Παρίσι και λίγο μετά την εκλογή του στην πρωθυπουργία της χώρας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments