Αθλητισμός

Γιασίν Μπενζιά: Ψάχνει την ευκαιρία του για να αποδείξει τι αξίζει

Γιασίν Μπενζιά: Ψάχνει την ευκαιρία του για να αποδείξει τι αξίζει
Γιασίν Μπενζιά: Την αξία του και εντός αγωνιστικού χώρου θέλει να αποδείξει ο Γιασίν Μπενζιά, που μέχρι στιγμής δεν έχει εντυπωσιάσει φορώντας τη φανέλα του Ολυμπιακού.

Γιασίν Μπενζιά: Ο Αλγερινός μεσοεπιθετικός των Πειραιωτών έχει ελάχιστες συμμετοχές μέχρι στιγμής με τα “ερυθρόλευκα” χωρίς να έχει δείξει κάτι αξιόλογο. Αυτό τον κάνει να κάθεται σε “αναμμένα κάρβουνα” αφού θέλει να αποδείξει πως μπορεί να κάνει τη διαφορά. Βέβαια δεν είναι παράξενο που δεν έχει πολλά λεπτά συμμετοχής μιας και οι Γκιγιέρμε, Μπουχαλάκης και Καμαρά είχαν προτεραιότητα για τις δύο θέσεις του κέντρου.

Δεν είναι όμως και λογικό σχεδόν τέσσερις μήνες μετά την απόκτησή του να ψάχνει να βρει ακόμα τα πατήματά του.

Είναι αλήθεια πως ο 25χρονος δεν έχει προσφέρει τις υπηρεσίες του τόσο όσο θα περίμενε ο Πέδρο Μαρτίνς. Ειδικά στο ματς με τον Βόλο θα ευελπιστούσε κανείς πως θα έδινε χέρι βοηθείας στην ομάδα του εκμεταλλευόμενος το γεγονός πως οι δύο βασικοί χαφ δεν ήταν και στην καλύτερη βραδιά τους. Κάτι τέτοιο ωστόσο δεν συνέβη. Κάπως έτσι λοιπόν χτυπά το καμπανάκι για την παραμονή του ή μη στο λιμάνι. 

Οι ιθύνοντες του Ολυμπιακού αναμένεται να αξιολογήσουν την περίπτωσή του τις μέρες των γιορτών και να αποφασίσουν για το τι μέλλει γενέσθαι. Για τον λόγο αυτό, ο Μπενζιά θέλει να αρπάξει τις όποιες ευκαιρίες του δώσει ο Πέδρο Μαρτίνς μιας και θέλει να συνεχίσει να είναι κάτοικος Πειραιά.

Σε περίπτωση που δεν τα καταφέρει, φημολογείται πως οι “ερυθρόλευκοι” θα προχωρήσουν στη διακοπή του δανεισμού του, με τον διεθνή άσο να επιστρέφει στη Λιλ. Υπενθυμίζεται, πως ο Αλγερινός μετακόμισε τον Αύγουστο στην Ελλάδα από τη Λιλ ως δανεικός την τελευταία μέρα των μεταγραφών. Το κόστος του δανεισμού του αγγίζει το ένα εκατομμύριο ευρώ.

Αυτός είναι ο Μπενζιά:

Ο Μπενζιά έμαθε ποδόσφαιρο στις ακαδημίες της Λιόν. Από την πρώτη του ομάδα πουλήθηκε στην Λιλ με ένα εκατομμύριο ευρώ. Πέρυσι δοκίμασε τις δυνάμεις του στην Τουρκία και συγκεκριμένα στην Φενέρ ως δανεικός. Εκεί, μάλιστα, είχε συμπαίκτη τον Ματιέ Βαλμπουενά, ενώ γνωρίζεται πολύ καλά και με τον Σουντανί, καθώς είναι μαζί στην εθνική Αλγερίας.

Τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα τα έκανε στην Κ19 της Λιόν. Έπειτα, μεταπήδησε στην κανονική ομάδα της, και δύο σεζόν αργότερα αγοράστηκε από την Λίλ, η οποία κατείχε τα δικαιώματα του παίκτη μέχρι φέτος. Τη σεζόν 2018-2019 ο Μπενζιά μέτρησε 13 εμφανίσεις, μία ασίστ και 738 αγωνιστικά λεπτά στο τουρκικό πρωτάθλημα, καθώς και άλλες τέσσερις εμφανίσεις και μια ασίστ στο κύπελλο με την φανέλα της Φενέρ. Επίσης, την συγκεκριμένη σεζόν έκανε και ντεμπούτο στην Ευρώπη, μετρώντας τρεις συμμετοχές σε αγώνες του Europa League.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments