Οικονομία

Ακίνητα: Σε αυτούς τους ιδιοκτήτες διαγράφονται τα πρόστιμα

Ακίνητα: Σε αυτούς τους ιδιοκτήτες διαγράφονται τα πρόστιμα
Ακίνητα: Σε διαγραφή των προστίμων που είχαν επιβληθεί στους ιδιοκτήτες ακινήτων οι οποίοι είχαν σπεύσει οικειοθελώς να δηλώσουν τα πραγματικά τετραγωνικά μέτρα των ακινήτων θα προχωρήσουν οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ).

Ακίνητα: Η ρύθμιση αφορά ποσά που έχουν βεβαιωθεί και δεν έχουν καταβληθεί καθώς στην περίπτωση που οι ιδιοκτήτες έχουν ήδη πληρώσει στους δήμους τα πρόστιμα, αυτά δεν θα επιστραφούν. Οριστική λύση στο θέμα που απασχολεί χιλιάδες πολίτες δόθηκε μετά τη συνάντηση της Τρίτης που είχε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ), Στράτο Παραδιά.

Στο τραπέζι της συνάντησης έπεσαν τα θέματα που σχετίζονται με τις οφειλές ιδιοκτητών ακινήτων προς τους δήμους και σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΠΟΜΙΔΑ:

  • Για τις οφειλές από διαφορές δηλωμένων επιφανειών ακινήτων, που βεβαιώθηκαν με οικειοθελή προσέλευση των ενδιαφερομένων, σύμφωνα με τη ρύθμιση της προϊσχύσασας νομοθεσίας, ο Τάκης Θεοδωρικάκος δήλωσε ότι για λόγους ισονομίας των πολιτών και ιδιαίτερα των συνεπών εκείνων που έσπευσαν οικειοθελώς να τις δηλώσουν, με ερμηνευτική εγκύκλιο που θα εκδοθεί άμεσα από το υπουργείο Εσωτερικών, δεν θα ζητηθεί η είσπραξη των συγκεκριμένων οφειλών, εφόσον δεν έχουν ήδη καταβληθεί στους δήμους.
  • Για το θέμα των δηλώσεων των κενών και μη ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων, επί του οποίου υπάρχει συναίνεση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων (ΚΕΔΕ), ο κ. Θεοδωρικάκος διαβεβαίωσε ότι η οριστική λύση που θα επιλεγεί αποσυνδέεται από την προθεσμία της 31ης Δεκεμβρίου 2019.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments