Αθλητισμός

Τζιάνι Ινφαντίνο: “Το VAR θα αποκτήσει αυτοματοποιημένο οφσάιντ”

Τζιάνι Ινφαντίνο: “Το VAR θα αποκτήσει αυτοματοποιημένο οφσάιντ”
Τζιάνι Ινφαντίνο: Ο πρόεδρος της FIFA μίλησε για το VAR και κυρίως για το φλέγον ζήτημα του οφσάιντ.

Τζιάνι Ινφαντίνο: Τις τελευταίες μέρες και με αφορμή κάποιες λανθασμένες αποφάσεις του VAR, έχει ξεσπάσει στη χώρα μας πόλεμος ανακοινώσεων και πολύ μεγάλα παράπονα για την τεχνολογία του VAR αλλά και για αυτούς που το χειρίζονται. Το κυριότερο ζήτημα, όμως, έχει να κάνει με το οφσάιντ, καθώς ειδικά στη χώρα μας – απορίας άξιον – δεν έχουμε προμηθευτεί την τεχνολογία της γραμμής του οφσάιντ, η οποία είναι ξεχωριστή από το πακέτο του VAR.

Όπως και να έχει, ο Τζιάνι Ινφαντίνο, έκανε καθησυχαστικές δηλώσεις, αφού υποστήριξε ότι το VAR θα αποκτήσει αυτοματοποιημένο οφσάιντ, βγάζοντας έξω από την εξίσωση τον ανθρώπινο παράγοντα και οποιαδήποτε καχυποψία έχει να κάνει με αυτό.

Συγκεκριμένα ο πρόεδρος της FIFA δήλωσε:

“Το VAR κάνει το ποδόσφαιρο πιο δίκαιο και καθαρό κι ας πρέπει να περιμένουμε 1-2 λεπτά, για να αλλάξει μία μία απόφαση που λήφθηκε σωστά ή λάθος.

Φυσικά το VAR θα βελτιωθεί, θα αναπτυχθεί και θα αποκτήσει αυτοματοποιημένο οφσάιντ, γιατί είναι κάτι που μπορεί να μας το προσφέρει η τεχνολογία, σήμερα ή αύριο. Το οφσάιντ και το χέρι είναι οι δύο καταστάσεις που πρέπει να αναλύουμε συνεχώς για το αν και πώς μπορούμε να βελτιώσουμε. Είναι δύο δύο δύσκολα θέματα”

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments