Διεθνή

Ρωσία: «Ξένη παρέμβαση στη Λιβύη δεν βοηθάει στην επίλυση της κατάστασης»

Ρωσία: «Ξένη παρέμβαση στη Λιβύη δεν βοηθάει στην επίλυση της κατάστασης»
Ρωσία: Αντιδρά η Μόσχα στις δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για αποστολή στρατού στη Λιβύη. «Υπάρχει μεγάλη ανησυχία» τονίζει ο ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

Ρωσία: “Ξένη παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της Λιβύης δεν βοηθά στην επίλυση της κατάστασης”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, σύμφωνα με το πρακτορείο tass. «Όσον αφορά την κατάσταση στη Λιβύη, σίγουρα υπάρχει μεγάλη ανησυχία και είμαστε και εμείς προβληματισμένοι» ανέφερε και συνέχισε:

“Έχουμε επανειλημμένα δηλώσει ότι η Ρωσία ενδιαφέρεται για να βρεθεί μια ειρηνική λύση στην κρίση στη Λιβύη όσο το δυνατόν γρηγορότερα για να τερματιστεί η αιματοχυσία”.

Σχολιάζοντας το σχέδιο Ερντογάν για αποστολή τουρκικών στρατευμάτων στην Λιβύη απάντησε ότι η Μόσχα εκτιμά ότι «ξένη παρέμβαση δεν θα βοηθήσει καθόλου στην επίλυση της κατάστασης» και πως “η Ρωσία χαιρετίζει μόνο τις διεθνείς προσπάθειες για την ειρηνική επίλυση της κρίσης”. Νωρίτερα, ο Τούρκος Πρόεδρος ανακοίνωσε ότι στις αρχές Ιανουαρίου το Κοινοβούλιο της χώρας του θα λάβει απόφαση για την ανάπτυξη τουρκικών στρατευμάτων στη Λιβύη ενώ τόνισε πως η Άγκυρα δεν θα στείλει στρατεύματα χωρίς να το ζητήσει η Τρίπολη.

«Θα παρουσιάσουμε την πρόταση για την αποστολή στρατιωτών στη Λιβύη μόλις ξεκινήσουν και πάλι οι εργασίες του Κοινοβουλίου», στις 7 Ιανουαρίου, δήλωσε ο Ερντογάν σε ομιλία του στην Άγκυρα, σύμφωνα με όσα αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο. Οι προκλήσεις από πλευράς Τουρκίας και οι βλέψεις του Ερντογάν στην ανατολική Μεσόγειο, βάζουν «φωτιά» στην περιοχή. Ο Τούρκος πρόεδρος φαίνεται πως δεν σταματά στη συμφωνία με τη Λιβύη, η οποία αφαιρεί την υφαλοκρηπίδα από ελληνικά νησιά και θέλει να γίνει ο κυρίαρχος στην περιοχή. Αυτό άλλωστε περιέγραψε, παρουσιάζοντας έναν νέο προκλητικό χάρτη, το πρακτορείο Anadolu.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments