Ελλάδα

Αυτό είναι το κρυφό ταλέντο του Μπάμπη Παπαδημητρίου

Αυτό είναι το κρυφό ταλέντο του Μπάμπη Παπαδημητρίου
Ο γνωστός δημοσιογράφος και βουλευτής έχει ένα ταλέντο που γνώριζαν ελάχιστοι.

Ο Μπάμπης Παπαδημητρίου είχε γίνει γνωστός από τα χρόνια που βρίσκεται στον χώρο της δημοσιογραφίας. Αφού έγινε γνωστός από τα ΜΜΕ επέλεξε να ακολουθήσει πολιτική καριέρα. Μάλιστα, στις πρόσφατες Εθνικές εκλογές εξελέγξει βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία. Ωστόσο υπάρχει μια ασχολία του γνωστού δημοσιογράφου που γνωρίζουν ελάχιστοι.

Ποιο είναι αυτό ; Το σκάουτινγκ ποδοσφαιριστών. Ναι, καλά διαβάσατε, την περίοδο που ο Γιάννης Αλαφούζος μπήκε στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ο Μπάμπης Παπαδημητρίου είχε περάσει αρκετές ώρες με το τμήμα σκάουτινγκ του συλλόγου. Σύμφωνα με όσα αναφέρει το “Εθνος” του άρεσε να βλέπει ποδοσφαιριστές, αλλά δεν έχει γίνει γνωστό το αν είχε και συμμετοχή στις αποφάσεις.

Μπάμπης Παπαδημητρίου: Σύντομο βιογραφικό

Γεννήθηκε στις Τρεις Γέφυρες το 1954. Μεγάλωσε στις συνοικίες της Αλεξάνδρα και στη συνέχεια σπούδασε Οικονομικές Επιστήμες στο Παρίσι (Πανεπιστήμιο Paris Nanterre). Πήρε το πρώτο μεταπτυχιακό του από το ίδιο Πανεπιστήμιο στην ειδικότητα «Χρήμα και Χρηματοοικονομική» και το δεύτερο μεταπτυχιακό στην Οικονομική Ιστορία. Εργάστηκε στον τουρισμό και στην Εμπορική Τράπεζα αρχικώς, ενώ λίγο αργότερα συμμετείχε στην ομάδα συμβούλων του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Οικονομίας του καθηγητή Κωστή Βαΐτσου (1982-1985). Συμμετείχε στο Γραφείο Τύπου του υπουργού Εθνικής Οικονομίας Κώστα Σημίτη (1985 και 1987).

Στη δημοσιογραφία μπήκε με την ευκαιρία της συνεργασίας του στη δημιουργία του ένθετου Οικονομικού φύλλου της εφημερίδας «Η Καθημερινή», όταν αποκτήθηκε από τον Αριστείδη Αλαφούζο. Τα επόμενα χρόνια συνεργάστηκε με «Το Βήμα» όπου επίσης δημιούργησε ανάλογο ειδικό οικονομικό ένθετο. Μετά το 1998 επέστρεψε στην «Καθημερινή» ενώ το 2002 ανέλαβε ενεργό ρόλο στο ραδιόφωνο του «ΣΚΑΪ».Από το 2016 διευθύνει σειρά βιβλίων με σύντομες εισαγωγές για ζητήματα επικαιρότητας για εκδοτικό οίκο. Στις βουλευτικές εκλογές του 2019 ήταν υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία στην περιφέρεια Β3′ Νότιου Τομέα Αθηνών,κερδίζοντας περίπου 24.000 σταυρούς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments