Διεθνή

Άνγκελα Μέρκελ: Επίσκεψη στην Τουρκία με φόντο το μεταναστευτικό

Άνγκελα Μέρκελ: Επίσκεψη στην Τουρκία με φόντο το μεταναστευτικό
Άνγκελα Μέρκελ: Την Τουρκία θα επισκεφθεί τον επόμενο μήνα η Άνγκελα Μέρκελ προκειμένου να συζητήσει με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν το μείζον θέμα του μεταναστευτικού.

Άνγκελα Μέρκελ: Η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, αναμένεται να επισκεφθεί την Τουρκία τον Ιανουάριο για να προτρέψει τον πρόεδρο της χώρας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, να στηρίξει τη συμφωνία για το μεταναστευτικό που σύναψε με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Την επίσκεψη γνωστοποίησε η εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung, με φόντο τους φόβους ότι η σύρραξη στη Συρία θα μπορούσε να οδηγήσει σε νέες μεταναστευτικές ροές.

H εκπρόσωπος τύπου της γερμανικής κυβέρνησης απέφυγε να επιβεβαιώσει το δημοσίευμα της εφημερίδας σήμερα, σημειώνοντας πως τα σχέδια της Γερμανίδας καγκελαρίου ανακοινώνονται πάντα την Παρασκευή της εβδομάδας που προηγείται του ταξιδιού. Άνγκελα Μέρκελ και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συναντήθηκαν τελευταία φορά τον Δεκέμβριο στο Λονδίνο, όπου συζήτησαν την κατάσταση στη Συρία με τον πρόεδρο της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, και τον πρωθυπουργό της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον.

Τι ορίζει η συμφωνία της Ένωσης με την Τουρκία

Η συμφωνία, η οποία υπεγράφη από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Τουρκία το 2016 ορίζει πως όλοι οι παρανόμως εισερχόμενοι από την Τουρκία στην Ελλάδα από τις 20 Μαρτίου 2016 και έπειτα θα επιστρέφουν στην Τουρκία. Όσοι φθάνουν σε ελληνικά νησιά θα ταυτοποιούνται διεξοδικά και οι αιτήσεις ασύλου θα εξετάζονται από τις ελληνικές αρχές, με βάση την Οδηγία για τις Διαδικασίες Ασύλου.

Επίσης για κάθε Σύριο ο οποίος θα επιστρέφει στην Τουρκία από τα ελληνικά νησιά, ένας άλλος Σύρος θα επανεγκαθίσταται από την Τουρκία στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με προτεραιότητα βασισμένη στα Κριτήρια του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών. Η Τουρκία επίσης δεσμεύεται να λάβει οποιαδήποτε αναγκαία μέτρα για να αποτρέψει να ανοίξουν νέα μονοπάτια παράνομης μετανάστευσης προς την Ευρώπη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments