Αθλητισμός

Βασίλης Σπανούλης: Είχε σχεδόν ένα χρόνο να μείνει τόσο λίγο στο παρκέ

Βασίλης Σπανούλης: Είχε σχεδόν ένα χρόνο να μείνει τόσο λίγο στο παρκέ
Βασίλης Σπανούλης: Ο έμπειρος γκαρντ έμεινε στο παρκέ για κάτι παραπάνω από 12 λεπτά, κάτι το οποίο είχε να συμβεί σχεδόν έναν χρόνο.

Βασίλης Σπανούλης: Ο αρχηγός του Ολυμπιακού δεν μπόρεσε να βοηθήσει όσο θα ήθελε την ομάδα του στην αναμέτρηση κόντρα στην Μπαρτσελόνα στην Ισπανία (90-80). Ο Σπανούλης έμεινε στο παρκέ για μόλις 12:23 λεπτά, ενώ μάλιστα παρακολούθησε τα τελευταία 15 λεπτά του αγώνα από τον πάγκο, χωρίς να ξαναμπεί στο παιχνίδι. Ένα φαινόμενο αρκετά σπάνιο, καθώς ο αρχηγός του Ολυμπιακού όχι μόνο παίρνει περισσότερο χρόνο συμμετοχής, αλλά στο τέλος των αγώνων όταν η μπάλα «καίει» βρίσκεται στο παρκέ για να πάρει την ευθύνη.

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού είχε περίπου έναν χρόνο ημερολογιακά, ώστε να πάρει τέτοιο χρόνο συμμετοχής. Συγκεκριμένα, είχε παίξει 11 λεπτά, πέρσι, στις 8 Ιανουαρίου με την Μπασκόνια στο ΣΕΦ, με τον Ολυμπιακό να κερδίζει με 91-87 στην παράταση με τα τρίποντα του Παπανικολάου. Αν ψάξει κάποιος θα δει ότι και πέρσι τον Μάρτιο (14/03) είχε αγωνιστεί 9 λεπτά με την Αρμάνι Μιλάνο, αλλά δεν ήταν επιλογή, καθώς ο ίδιος είχε τραυματιστεί στην αναμέτρηση.

Το αμέσως προηγούμενο παιχνίδι, όπου ο Σπανούλης έμεινε τόσο λίγο στο παρκέ ήταν στις 15 Απριλίου του 2015 και… 102 παιχνίδια πίσω. Στην πρώτη αναμέτρηση με την Μπαρτσελόνα για τα πλέι οφ εκείνης της σεζόν, ο αρχηγός του Ολυμπιακού είχε αγωνιστεί 11 λεπτά, καθώς και πάλι προερχόταν από τραυματισμό, αφού είχε υποστεί μερική ρήξη στον έσω πλατύ μυ, πάνω από το δεξί γόνατο και απουσίαζε τότε για έναν μήνα.

Βασίλης Σπανούλης: Έχασε την ευκαιρία να κάνει ιστορικό ρεκόρ στη Βαρκελώνη

Ο αρχηγός του Ολυμπιακό κατά πάσα πιθανότητα τη φετινή σεζόν θα γράψει ιστορία, περνώντας στην πρώτη θέση των σκόρερ στην ιστορία της Ευρωλίγκα, ξεπερνώντας τον Χουάν Κάρλος Ναβάρο. Ο 37χρονος γκαρντ χρειαζόταν πριν από το παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα μόλις 12 πόντους για να ξεπεράσει τον Ισπανό θρυλικό παίκτη των «μπλαουγκράνα» και να κάνει δικό του το ρεκόρ.

Ωστόσο, ο Σπανούλης έμεινε στους μόλις δύο πόντους στην αναμέτρηση και δεν μπόρεσε να πετύχει το ρεκόρ στην έδρα της ομάδας, με την οποία το πέτυχε ο Ναβάρο. Βέβαια, ο αρχηγός του Ολυμπιακού δεν χρησιμοποιήθηκε σχεδόν καθόλου στο β’ ημίχρονο του ματς. Πιο συγκεκριμένα, ο Σπανούλης τελείωσε το ματς με μόλις 12:23 χρόνο συμμετοχής.

Ο προπονητής των «ερυθρολεύκων», Κεστούτις Κεμζούρα, τον απέσυρε με 5:28 να απομένουν στο ρολόι για τη λήξη της 3ης περιόδου και δεν τον έβαλε ξανά στο παρκέ μέχρι και το φινάλε της αναμέτρησης. Πλέον, ο Σπανούλης χρειάζεται 10 πόντους για να γράψει ιστορία, κάτι το οποίο μπορεί να πετύχει την επόμενη αγωνιστική στο ΣΕΦ κόντρα στην Φενέρμπαχτσε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments