Αθλητισμός

Ρόμα: Κοντά σε συμφωνία για την πώληση της

Ρόμα: Κοντά σε συμφωνία για την πώληση της
Ρόμα: Τα τυπικά απομένουν για να επισημοποιηθεί το deal ανάμεσα σε Τζέιμς Παλότα με τον ενδιαφερόμενο, επίσης Αμερικανό, Νταν Φρίντκιν για την εξαγορά των «τζιαλορόσι».

Ρόμα: Στην τελική ευθεία φαίνεται πως έχει μπει η πώληση της Ρόμα. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του ιταλικού Τύπου, η αγορά των μετοχών του Αμερικανού Τζέιμς Παλότα, από τον συμπατριώτη του Νταν Φρίντκιν, θα ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες ημέρες, καθώς απομένουν μόνο τα διαδικαστικά για να «πέσουν» οι υπογραφές. Ο αμερικανός δισεκατομμυριούχος Νταν Φρίντκιν είναι ένα βήμα πριν από τις τελικές υπογραφές για την αγορά του ιταλικού ποδοσφαιρικού συλλόγου AS Roma SpA από τον κύριο μέτοχο Τζέιμς Παλότα.

Η διοίκηση των «τζιαλορόσι» είχε επιβεβαιώσει στα τέλη Νοεμβρίου τις διαπραγματεύσεις με τον Τεξανό επικεφαλής του «Friedkin Group», κάνοντας λόγο τότε για «προκαταρκτικές συζητήσεις με πιθανούς επενδυτές», έκτοτε όμως δεν είχαν διαρρεύσει πληροφορίες για την εξέλιξη των επαφών των δύο πλευρών. Ο Παλότα αγόρασε τη Ρόμα το 2012, ανέλαβε καθήκοντα προέδρου και εξήγγειλε την κατασκευή νέου γηπέδου, η οποία δεν προχώρησε ποτέ.

Όλη αυτή την περίοδο, οι «τζιαλορόσι» δεν έχουν κερδίσει κάποιο τίτλο (αν και έφτασαν το 2018 ως τα ημιτελικά του Champions League) και ο Αμερικανός επιχειρηματίας δέχεται σφοδρή κριτική από τους οπαδούς της ομάδας, που τον κατηγορούν ότι είναι τελείως αποστασιοποιημένος από την επένδυσή του. Παράλληλα δεν του συγχωρούν ότι έσπρωξε στην «πόρτα της εξόδου» τις δύο εμβληματικές μορφές του συλλόγου, τον Φραντσέσκο Τότι και τον Ντανιέλε Ντε Ρόσι.

Το εν λόγω fund φέρεται να είναι σε προχωρημένες συζητήσεις με τον Παλότα, ο οποίος είναι διατεθημένος να κρατήσει ένα μικρό ποσοστό μετοχών της ομάδας, ώστε να διατηρήσει την επαφή του με τον σύλλογο. Μάλιστα, το συγκεκριμένο ρεπορτάζ κάνει λόγο και για επιθυμία των νέων επενδυτών να επαναφέρουν στη Ρόμα τον Ντε Ρόσι, ο οποίος αγωνίζεται στην Μπόκα Τζούνιορς, αλλά έχει ταλαιπωρηθεί αρκετά από τραυματισμούς.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments