Αθλητισμός

Ντέιβιντ Στερν: Πέθανε ο πρώην κομισάριος του ΝΒΑ

Ντέιβιντ Στερν: Πέθανε ο πρώην κομισάριος του ΝΒΑ
Ντέιβιντ Στερν: Απεβίωσε ο άνθρωπος που ευθύνεται για την εμπορική άνθηση του ΝΒΑ από τα μέσα της δεκαετίας του '80

Ντέιβιντ Στερν: Σε βαθύ πένθος βυθίστηκε το ΝΒΑ και το παγκόσμιο μπάσκετ μετά την είδηση του θανάτου του επί σειρά ετών κομισάριου του ΝΒΑ, Ντέιβιντ Στερν σε ηλικία 77 ετών. Ο Ντέιβιντ Στερν πριν από λίγο καιρό υποβλήθηκε σε επέμβαση στον εγκέφαλο λόγω αιμορραγίας και η κατάσταση του ήταν κρίσιμη. Τελικά δεν τα κατάφερε και απεβίωσε το βράδυ της Τετάρτης 1 Ιανουαρίου 2020.

Ο Ντέιβιντ Στερν ήταν κομισάριος για 30 χρόνια, από το 1984 ως το 2014, ενώ στην θητεία του ιδρύθηκαν επτά νέες ομάδες, ενώ έξι άλλαξαν πόλη. Επίσης τα έσοδα από τα τηλεοπτικά δικαιώματα αυξήθηκαν 40 φορές, όπως και ο μέσος μισθός ενός παίκτη από 250.000 δολάρια σε μερικά εκατομμύρια που είναι σήμερα. Ο Στερν ήταν μέλος του Hall of Fame από το 2014 και ο βασικός υπεύθυνος για την εμπορική άνθηση του ΝΒΑ από τα μέσα της δεκαετίας του ’80 μέχρι και την στιγμή που παρέδωσε την σκυτάλη στον Άνταμ Σίλβερ.

Αρχικώς έγινε part time συνεργάτης του ΝΒΑ, στη συνέχεια εντάχθηκε στη νομική επιτροπή του και όταν τον Φεβρουάριο του 1984 πέθανε ο τότε κομισάριος Λάρι Ο’ Μπράιαν ήρθε η δική του ώρα. Την ίδια χρονιά έγινε Draft στο ΝΒΑ ο Μάικλ Τζόρνταν και οι δικοί τους βίοι παράλληλοι έμελλε να αλλάξουν ριζικά όχι μόνο την εικόνα αλλά και ολόκληρη την ιστορία του μπάσκετ.

Το ΝΒΑ εξέδωσε δήλωση του κομισάριου Άνταμ Σίλβερ, ο οποίος διαδέχθηκε τον Ντέιβιντ Στερν, ο οποίος μεταξύ άλλων τονίζει: «Ο Ντέιβιντ Στερν ήταν αυτός που έκανε το ΝΒΑ γνωστό παγκοσμίως, με την σημερινή του μορφή. Ήταν ο μέντορας μου και ένας στενός μου φίλος, μου δίδαξε τα πάντα»

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments