Ελλάδα

Κίναρος: Νέες πληροφορίες για τη μοναδική κάτοικο της Κινάρου – Έχει τηλεφωνική βλάβη

Κίναρος: Νέες πληροφορίες για τη μοναδική κάτοικο της Κινάρου – Έχει τηλεφωνική βλάβη
Κίναρος: Από την Τετάρτη βρίσκονται σε εξέλιξη επιχειρήσεις για τον εντοπισμό της μοναδικής κατοίκου της Κινάρου, η οποία δεν έχει δώσει σημεία ζωής από την Κυριακή.

Κίναρος: Σύμφωνα με πληροφορίες του cyclades24 η μοναδική κάτοικος της Κινάρου Ρηνιώ Κατσοτούρχη, έχει βλάβη στο τηλέφωνό της, μετά την κακοκαιρία που έπληξε την χώρα, με αποτέλεσμα να έχει χαθεί η επικοινωνία μαζί της. Άλλωστε δεν είναι πρώτη φορά που έχει συμβεί κάτι ανάλογο, καθώς αρκετές φορές το τηλέφωνο της αντιμετωπίζει κάποια βλάβη.

Ένα μικρό «άνοιγμα» του καιρού, μια μικρή δηλαδή βελτίωση των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή της Κινάρου και γενικότερα στο Αιγαίο και οι οποίες καθιστούν απαγορευτική μια ασφαλή πτήση ενός ελικοπτέρου στο νησί, περιμένουν από το ΓΕΕΘΑ και το ΓΕΑ για να απογειωθεί ένα ελικόπτερο Super Puma για να πάει στο νησί μεταφέροντας μια ομάδα διασωστών για να ψάξουν να βρουν που βρίσκεται η μοναδική κάτοικος του νησιού που έχει να δώσει σημεία ζωής επί διήμερο, όπως υποστηρίζουν στρατιωτικές πηγές, ή τρεις ημέρες συμφώνως με άλλες πηγές.

Στο νησί προσπάθησε επίσης να προσεγγίσει για να προσγειωθεί και ένα ελικόπτερο τύπου S-70B Aegean Hawk της Διοικήσεως Αεροπορίας Ναυτικού, χωρίς όμως επιτυχία, επίσης λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή. «Δεν έχει πάει κανείς ακόμα και τώρα περιμένουμε να κόψει ο καιρός για να πάνε να δουν. Το σταθερό της τηλέφωνο βγάζει μήνυμα ότι δεν λειτουργεί για τεχνικούς λόγους, ενώ το κινητό δεν πιάνει, καθώς πρέπει να ανέβει στο βουνό για να βρει σήμα» είπε η αδελφή της.

Ποια είναι η κυρά – Ρηνιώ

Η Ειρήνη Κατσοτούρχη γεννήθηκε στην Αμοργό και σε ηλικία τριών ετών πήγε με τους γονείς της στην Κίναρο. Χρόνια μετά έκανε ένα μεγάλο ταξίδι με τον σύζυγό της Μικέ και τα παιδιά της στην Αυστραλία και το 2000 επέστρεψε με τον σύζυγό της στην Ελλάδα. Μαζί αποφάσισαν να εγκατασταθούν για πάντα στη βραχονησίδα Κίναρο. Το 2013 όμως ο σύζυγος της κυρά Ρηνιώς, έφυγε από τη ζωή και μέχρι σήμερα η κυρία Ειρήνη ζει μόνη, στον τόπο που γεννήθηκε και αγάπησε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments