Διεθνή

Φαράζ αλ-Μαχντάουι: Τι έγραψε στα ελληνικά ο Αρχηγός Στόλου της Λιβύης

Φαράζ αλ-Μαχντάουι: Τι έγραψε στα ελληνικά ο Αρχηγός Στόλου της Λιβύης
Φαράζ αλ-Μαχντάουι: Με ανάρτηση στα ελληνικά "χτύπησε" ο Αρχηγός του Πολεμικού Ναυτικού της Λιβύης, Ναύαρχος Φαράζ αλ-Μαχντάουι.

Φαράζ αλ-Μαχντάουι:  Μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο Αρχηγός του Πολεμικού Ναυτικού της Λιβύης, Ναύαρχος Φαράζ αλ-Μαχντάουι, ανέφερε πως : «Η πατρίδα είναι μια κόκκινη γραμμή για την οποία πεθαίνουμε, προδότες», με το ποστ να είναι με γαλαζοπράσινο φόντο.

Κάτω από την ανάρτηση, υπάρχουν αρκετά «likes» από πολλούς Έλληνες αξιωματικούς εν αποστρατεία. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι ο Ναύαρχος Μαχντάουι συνδέεται άρρηκτα με την Ελλάδα, καθώς αποφοίτησε από τη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων, ομιλεί άρτια την ελληνική γλώσσα και διατηρεί άριστες σχέσεις με τη στρατιωτική ηγεσία.

Τουρκία: Η Βουλή ενέκρινε την αποστολή στρατευμάτων στη Λιβύη

Λίγα λεπτά νωρίτερα η τουρκική Εθνοσυνέλευση ενέκρινε νομοσχέδιο, το οποίο επιτρέπει την ανάπτυξη τουρκικών στρατευμάτων στη Λιβύη. Σύμφωνα με την Hurriyet, η εξουσιοδότηση προβλέπει την ανάπτυξη τουρκικών στρατιωτικών δυνάμεων για ένα χρόνο στη Λιβύη, λόγω των εξελίξεων στην χώρα που απειλούν τα συμφέροντα της Άγκυρας στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένων των τουρκικών επιχειρήσεων στη χώρα και των τουρκικών σκαφών που πλέουν στη Μεσόγειο. Η αποστολή στρατευμάτων γίνεται μετά από αίτημα του πρωθυπουργού της κυβέρνησης της Τρίπολης, Φαγέζ αλ Σάρατζ, στο πλαίσιο του μνημονίου αμυντικής συνεργασίας των δύο χωρών. Η τουρκική εθνοσυνέλευση επικύρωσε το αίτημα της κυβέρνησης με 325 βουλευτές να ψηφίζουν «υπέρ» και 184 ψήφους «κατά».

Σημειώνεται, πως η Άγκυρα έχει ήδη προμηθεύσει με στρατιωτικό εξοπλισμό την GNA παρά το εμπάργκο των Ηνωμένων Εθνών, σύμφωνα με μια έκθεση του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών που έχει δει το Reuters, και έχει δηλώσει ότι θα συνεχίσει να τη στηρίζει. Οι δυνάμεις του Χαφτάρ έχουν λάβει υποστήριξη από τη Ρωσία, την Αίγυπτο, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Ιορδανία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments