Διεθνή

Λιβύη: Ακύρωση των πτήσεων στο αεροδρόμιο της Τρίπολης εξαιτίας ρουκετών

Λιβύη: Ακύρωση των πτήσεων στο αεροδρόμιο της Τρίπολης εξαιτίας ρουκετών
Λιβύη: Ανεστάλησαν μέχρι νεωτέρας οι πτήσεις σήμερα στο μοναδικό αεροδρόμιο που λειτουργεί στην Τρίπολη της Λιβύης επειδή έπεσαν ρουκέτες στην περιοχή.

Λιβύη: Σύμφωνα με όσα δήλωσε αξιωματούχος του αεροδρομίου οι πτήσεις ακυρώθηκαν μέχρι να εξομαλυνθεί η κατάσταση. Άγνωστο δηλαδή το πότε. Μάλιστα, τονίζεται ότι τα τελευταία χρόνια το αεροδρόμιο Μιτίγκα έχει επανειλημμένα κλείσει και επαναλειτουργήσει εξαιτίας βομβαρδισμών πυροβολικού και αεροπορικών επιδρομών.

Χθες, Ντόναλντ Τραμπ και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχαν τηλεφωνική επικοινωνία για τα φλέγοντα ζητήματα της περιοχής. 

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ, συζήτησε την κατάσταση στη Λιβύη σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Τούρκο ομόλογό του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Οι δύο ισχυροί άντρες σύμφωνα με την ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας στη συνομιλία τους «υπογράμμισαν τη σημασία της διπλωματίας στην επίλυση περιφερειακών ζητημάτων». Από την μεριά του, ο Λευκός Οίκος γνωστοποίησε πως οι δύο άνδρες συμφώνησαν για την ανάγκη αποκλιμάκωσης της έντασης στην Ιντλίμπ, μια μέρα μετά την επίθεση από συριακές δυνάμεις με πυραύλους που έπληξαν σχολείο στη συριακή επαρχία, με αποτέλεσμα τουλάχιστον εννέα άμαχοι, μεταξύ τους και πέντε παιδιά, να χάσουν τη ζωή τους.

Η επικοινωνία πραγματοποιήθηκε μετά την έγκριση του νομοσχεδίου από το τουρκικό κοινοβούλιο, με το οποίο επιτρέπεται η ανάπτυξη τουρκικών στρατευμάτων στη Λιβύη. Έτσι, ο Ερντογάν με την απόφαση αυτή τάσσεται και τυπικά στο πλευρό του Φαγιέζ αλ Σάρατζ. Σύμφωνα με την Hurriyet, η εξουσιοδότηση προβλέπει την ανάπτυξη τουρκικών στρατιωτικών δυνάμεων για ένα χρόνο στη Λιβύη, λόγω των εξελίξεων στην χώρα που απειλούν τα συμφέροντα της Άγκυρας στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένων των τουρκικών επιχειρήσεων στη χώρα και των τουρκικών σκαφών που πλέουν στη Μεσόγειο. Η αποστολή στρατευμάτων γίνεται μετά από αίτημα του πρωθυπουργού της κυβέρνησης της Τρίπολης, Φαγέζ αλ Σάρατζ, στο πλαίσιο του μνημονίου αμυντικής συνεργασίας των δύο χωρών. Η τουρκική εθνοσυνέλευση επικύρωσε το αίτημα της κυβέρνησης με 325 βουλευτές να ψηφίζουν «υπέρ» και 184 ψήφους «κατά».

Την ίδια ώρα η Αίγυπτος αντιδρά στην αποστολή τουρκικών στρατευμάτων στη Λιβύη.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Αιγύπτου, σε ανακοίνωση που εξέδωσε αμέσως μόλις έγινε γνωστό το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στην τουρκική Εθνοσυνέλευση, ανέφερε ότι μια τέτοια αποστολή «θα επηρεάσει αρνητικά τη σταθερότητα της περιοχής της Μεσογείου». Απηύθυνε επίσης έκκληση στη διεθνή κοινότητα να αντιδράσει κατεπειγόντως στην εξέλιξη αυτή.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments