Αθλητισμός

Γιάννης Καράκουτης: Ο νεαρός ταλαντούχος που άφησε τον ΠΑΟΚ για τον Ολυμπιακό

Γιάννης Καράκουτης: Ο νεαρός ταλαντούχος που άφησε τον ΠΑΟΚ για τον Ολυμπιακό
Γιάννης Καράκουτης: Από την Θεσσαλονίκη στον Πειραιά μετακομίζει ο 17χρονος Γιάννης Καρακούτης προκειμένου να φορέσει τη φανέλα του Ολυμπιακού. Πλήρωσαν τα τροφεία του οι "ερυθρόλευκοι".

Τον Γιάννη Καράκουτη έκανε δικό του ο Ολυμπιακός από τα τμήματα υποδομής του ΠΑΟΚ καταθέτοντας 35.000 ευρώ σαν τροφεία στον “Δικέφαλο του Βορρά”. Ο 17χρονος άσσος είναι το νέο μεγάλο όνομα στο ελληνικό ποδόσφαιρο και οι Πειραιώτες έκαναν ότι περνούσε από το χέρι τους για τον φέρουν στο λιμάνι. 

Την μεταγραφή του παίκτη έκλεισε ο υπεύθυνος Ακαδημίας του Ολυμπιακού, Αντώνης Πίκουλας.

Έτσι, ο νεαρός που αγωνιζόταν από το 2013 στον ΠΑΟΚ θα ανήκει και τυπικά σε λίγες μέρες στην ομάδα του Πειραιά, όταν του εκδοθεί το δελτίο υπογράφοντας τριετές επαγγελματικό συμβόλαιο. Ο Καράκουτης είναι αριστερός εξτρέμ, αριστεροπόδαρος, γρήγορος, δυνατός, με καλή τεχνική και 1,82 μ. ύψος ενώ όσοι τον γνωρίζουν αναφέρουν πως μπορεί να παίξει εξίσου καλά και ως αριστερό μπακ.

Η σπουδαιότητα της μεταγραφής αυτής γίνεται ακόμα πιο αντιληπτή αν αναλογιστεί κανείς το γεγονός πως ο παίκτης το καλοκαίρι είχε πρόταση και από τον Άγιαξ. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ΠΑΟΚ απέρριψε τους καλοκαιρινούς μήνες πρόταση κοντά στο ένα εκατομμύριο ευρώ, για τον νεαρό ποδοσφαιριστή, από τον Αίαντα, ο οποίος τον είχε παρακολουθήσει στενά δηλώντας εντυπωσιασμένος από τις ποδοσφαιρικές του ικανότητες.

Ο Καράκουτης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 2 Φεβρουαρίου 2003.

Ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο στον Ποσειδώνα Καλαμαριάς και από το 2013 εντάχθηκε στην Ακαδημία του ΠΑΟΚ. Η περίπτωσή του θυμίζει αυτή του Μάριου Σιαμπάνη, ο οποίος στο πρόσφατο παρελθόν άφησε την Τούμπα για το φαληρικό γήπεδο. Βέβαια, η επιλογή αυτή του Σιαμπάνη δεν κρίνεται και επιτυχημένη μιας και ο Ολυμπιακός δεν του έχει δώσει μέχρι στιγμής κάποια ευκαιρία. Μάλιστα, τον έχει παραχωρήσει δανεικό, με τον παίκτη να βρίσκεται αυτή τη περίοδο στην Αγγλία και να αγωνίζεται με τα χρώματα της Νότιγχαμ Φόρεστ. 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments