Video

Joker: Πως γυρίστηκε η εμβληματική σκηνή του σινεμά στις σκάλες

Joker: Πως γυρίστηκε η εμβληματική σκηνή του σινεμά στις σκάλες
Joker: Μία σκάλα στο Μπρονξ της Νέας Υόρκης έχει γίνει ιδιαιτέρως δημοφιλής χάρη σε μία σκηνή της ταινίας Joker.

Joker: Στην εν λόγω σκηνή ο πρωταγωνιστής κατεβαίνει τα 131 σκαλιά χορεύοντας υπό τους ήχους του «Rock and Roll Part 2». Αυτά τα κινηματογραφικά δευτερόλεπτα αποτελούν μία από τις πιο δυνατές στιγμές της ταινίας και φυσικά έχουν αναγάγει το σημείο που κάθε τουρίστας πρέπει να επισκεφθεί. Από την έναρξη της προβολής του Joker στους κινηματογράφους είναι όλο και περισσότεροι όσοι πηγαίνουν στην περιοχή για να αναπαραστήσουν τη σκηνή ως άλλοι Χοακίν Φίνιξ.

Ωστόσο, κάποιοι φαίνεται πως ήταν ιδιαίτερα τυχεροί, καθώς έγιναν μάρτυρες των γυρισμάτων της ταινίας, παρ’ όλο που η περιοχή είχε αποκλειστεί από την εταιρεία παραγωγής. Συγκεκριμένα, ένας χρήστης ανέβασε το επίμαχο βίντεο στον λογαριασμό του στο YouTube, στο οποίο μπορούμε να δούμε το ρεσιτάλ του Χοακίν Φίνιξ.

Δείτε το χαρακτηριστικό βίντεο:

H αμερικανική ταινία ψυχολογικού θρίλερ του 2019 σκηνοθετήθηκε από τον Τοντ Φίλιπς, ο οποίος συμμετείχε και στη συγγραφή του σεναρίου μαζί με τον Σκοτ Σίλβερ.

Βασισμένη σε χαρακτήρες της DC Comics, έχει πρωταγωνιστή τον Χοακίν Φίνιξ ως Joker. Με την ιστορία να διαδραματίζεται το 1981, η ταινία ακολουθεί τον Άρθουρ Φλεκ, έναν αποτυχημένο κωμικό ο οποίος στρέφεται σε μια ζωή εγκληματικότητας και χάους στη Γκόθαμ Σίτυ. Οι Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Ζαζί Μπιτζ, Φράνσις Κόνροϊ, Μπρετ Κάλεν, Γκλένν Φλέσλερ, Μπιλ Καμπ, Σέι Γουίγκαμ και Μαρκ Μαρόν εμφανίζονται ως δεύτεροι ρόλοι. Ο Φίλιπς συνέλαβε τον Joker το 2016 και έγραψε το σενάριο με τον Σίλβερ το 2017. Οι δυο τους άντλησαν έμπνευση από μελέτες που έγιναν πάνω στον χαρακτήρα την δεκαετία του 1970 και από ταινίες του Μάρτιν Σκορσέζε, ο οποίος αρχικά είχε συνδεθεί με το έργο ως παραγωγός. Το γραφικό μυθιστόρημα Batman: The Killing Joke (1988) αποτέλεσε βάση για την υπόθεση, αλλά ο Φίλιπς και ο Σίλβερ δεν κοίταξαν άλλα κόμικς για έμπνευση.

Ο Joker έκανε πρεμιέρα στο 76ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας στις 31 Αυγούστου 2019, όπου κέρδισε τον Χρυσό Λέοντα. Στις Ηνωμένες Πολιτείες κυκλοφόρησε επίσημα στις 4 Οκτωβρίου 2019, ενώ μια μέρα πριν, 3 Οκτωβρίου, είχε ήδη κυκλοφορήσει στην Ελλάδα. Η ταινία προκάλεσε πολωμένες κριτικές, ενώ η ερμηνεία του Φίνιξ εγκωμιάστηκε, ο σκοτεινός τόνος, η απεικόνιση ψυχικών ασθενειών και ο χειρισμός της βίας δίχασαν τις απόψεις. Δημιούργησε επίσης ανησυχίες και φόβο για πιθανή “έμπνευση βίας” στον πραγματικό κόσμο, γι’ αυτό το λόγο η κινηματογραφική αίθουσα στην Ορόρα του Κολοράντο -όπου το 2012 έγιναν μαζικοί πυροβολισμοί κατά τη διάρκεια προβολής της ταινίας.

Η ταινία ως τώρα έχει αποφέρει 984.7 εκατομμύρια δολλάρια εισπράξεις παγκοσμίως και είναι η έβδομη πιο εμπορική ταινία της χρονιάς. Έσπασε αρκετά ρεκόρ στο box office ως κυκλοφορία Οκτωβρίου, ενώ κατάφερε να γίνει η πιο επιτυχημένη ταινία καταλληλότητας «R» όλων των εποχών, σε λιγότερο από ένα μήνα κυκλοφορίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments