Διεθνή

Μπεν Γουάλας: Οι ΗΠΑ δικαιούνται να αμύνονται απέναντι στις απειλές

Μπεν Γουάλας: Οι ΗΠΑ δικαιούνται να αμύνονται απέναντι στις απειλές
Μπεν Γουάλας: Ο Βρετανός υπουργός Άμυνας Μπεν Γουάλας, στην ανακοίνωση που εξέδωσε, ανέφερε ότι μίλησε με τον Αμερικανό ομόλογό του Μαρκ Έσπερ.

Μπεν Γουάλας: Στήριξη στον στενότερο σύμμαχο της, τις ΗΠΑ, στην ένταση με το Ιράν προσφέρει η Βρετανία, αν και -έστω για τα μάτια του κόσμου- σπεύδει να ταυτιστεί με τη γραμμή των Eυρωπαίων που ζητούν αυτοσυγκράτηση από όλες τις πλευρές για να αποκλιμακωθεί η ένταση πριν οδηγηθεί σε επικίνδυνες καταστάσεις. Συγκεκριμένα, η Βρετανία κάλεσε απόψε όλες τις πλευρές να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση, μετά τον θάνατο του Ιρανού στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί την Παρασκευή στη Βαγδάτη από αμερικανικό αεροπορικό πλήγμα, τονίζοντας όμως ότι οι ΗΠΑ, ο στενότερος σύμμαχός της, δικαιούται να αμύνεται απέναντι σε μια επικείμενη απειλή.

Ο Βρετανός υπουργός Άμυνας Μπεν Γουάλας, στην ανακοίνωση που εξέδωσε, ανέφερε ότι μίλησε με τον Αμερικανό ομόλογό του Μαρκ Έσπερ και πρόσθεσε: «Καλούμε όλες τις πλευρές να δεσμευτούν ότι θα αποκλιμακώσουν την κατάσταση». «Με βάση το διεθνές δίκαιο, οι Ηνωμένες Πολιτείες δικαιούνται να αμύνονται απέναντι σε εκείνους που συνιστούν άμεση απειλή για τους πολίτες τους», κατέληξε.

Να υπενθυμίσουμε πως ο Αμερικανός πρόεδρος, μέσω Twitter διεμήνυσε ότι οι ΗΠΑ έχουν ορίσει 52 στόχους στο Ιράν, αριθμός ίσος με τους ομήρους στην αμερικανική πρεσβεία στην Τεχεράνη κατά τη διάρκεια της κρίσης του 1979, τους οποίους θα πλήξουν εάν η Ισλαμική Δημοκρατία επιτεθεί σε Αμερικανούς ή σε αμερικανικούς πόρους σε αντίποινα για την αεροπορική επιδρομή στη Βαγδάτη που είχε αποτέλεσμα τον θάνατο του υποστράτηγου Κασέμ Σουλεϊμανί, διοικητή της Δύναμης Κουντς.

Διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην Ουάσινγκτον

Την ίδια ώρα, φωνάζοντας συνθήματα όπως «όχι πόλεμος με το Ιράν» και «έξω οι ΗΠΑ από τη Μέση Ανατολή», πολλοί διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην Ουάσινγκτον, στη Νέα Υόρκη και σε άλλες μεγάλες πόλεις για να εκφράσουν την αντίθεσή τους με την κλιμάκωση της έντασης. Έξω από τον Λευκό Οίκο είχαν συγκεντρωθεί περίπου 200 άνθρωποι, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα αριστερών οργανώσεων που οργάνωσαν κινητοποιήσεις σε περίπου 70 πόλεις, υπό το γενικό σύνθημα «Αποχώρηση των ΗΠΑ από το Ιράκ τώρα – Όχι πόλεμος και κυρώσεις σε βάρος του Ιράν». «Δεν θα επιτρέψουμε να συρθεί η χώρα μας σε άλλον έναν πόλεμο», είπε ένας από τους οργανωτές στο πλήθος, το οποίο στη συνέχεια κατευθύνθηκε προς το Ξενοδοχείο Τραμπ, σε μικρή απόσταση από τον Λευκό Οίκο. Διαδηλώσεις έγιναν επίσης στο Σικάγο και το Λος Άντζελες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments