Ελλάδα

Κακοκαιρία «Ηφαιστίων»: Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια – Φτάνουν τα 9 μποφόρ οι άνεμοι

Κακοκαιρία «Ηφαιστίων»: Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια – Φτάνουν τα 9 μποφόρ οι άνεμοι
Κακοκαιρία «Ηφαιστίων»: Προβλήματα και στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες προκάλεσε η κακοκαιρία που σαρώνει τη χώρα.

Η κακοκαιρία «Ηφαιστίων» επηρέασε τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες στο Ιόνιο, με τα πλοία να μένουν δεμένε σε Ζάκυνθο και Κεφαλονιά. Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στο νότιο Ιόνιο και φθάνουν τα 9 μποφόρ δεν επιτρέπουν να πραγματοποιηθούν δρομολόγια από και προς τα λιμάνια της Ζακύνθου και της Κεφαλονιάς.

Νεότερη ενημέρωση αναμένεται τα μεσάνυχτα, ενώ για την καλύτερη ενημέρωσή του επιβατικού κοινού και προς αποφυγή ταλαιπωρίας καλό θα ήταν να ενημερώνονται είτε από την πλοιοκτήτρια εταιρεία είτε από τα κατά τόπους λιμεναρχεία.

Επίσης, σε ισχύ είναι απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, λόγω των ισχυρών βόρειων ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές στο Αιγαίο και φθάνουν κατά τόπους τα 11 μποφόρ. Κλειστές είναι οι γραμμές Πάχη Μεγάρων – Φανερωμένη Σαλαμίνας, Αγ.Μαρίνα – Νέα Στύρα, Αρκίτσα – Αιδηψός, Βόλος – Σποράδες και Ηγουμενίτσα – Λευκίμη. Οι επιβάτες που πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν καλό είναι να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά.

Κλειστοί δρόμοι από τον «Ηφαιστίωνα» σε πολλές περιοχές της κεντρικής Ελλάδας, της Πελοποννήσου, αλλά και στα βόρεια της χώρας. Αναλυτικότερα, στην Αττική κλειστοί είναι οι εξής δρόμοι:

  • Επί της Λεωφόρου Πάρνηθος, από το ύψος τo ύψος της ταβέρνας Ζυγός ρεύμα προς καζίνο.
  • Στην περιοχή της Πεντέλης επί της οδού Κλεισθένους και λεωφόρου Πεντέλης από τη συμβολή με την οδό Αναπαύσεως στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Πεντέλη.
  • Επί της Λεωφόρου Χασιάς, από το ύψος της «Μονής Κλειστών» και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
  • Περιφερειακή Οδός Πεντέλης – Νέας Μάκρης, από το ύψος του Αγίου Πέτρου έως το ύψος του Στρατιωτικού Νοσοκομείου Πεντέλης «414» και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
  • Λόγω χιονόπτωσης διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην περιοχή Καλοπούλα – Υμηττός ρεύμα κυκλοφορίας προς Υμηττό.

Ακόμη, λόγω χιονόπτωσης, η κίνηση των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Κατσιμιδίου προς Ιπποκράτειο Πολιτεία από το ύψος της ταβέρνας «Θέα» διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων. Αντιολισθητικές αλυσίδες είναι απαραίτητες και από 27η χ/θ Π.Ε.Ο. Αθηνών – Θήβας, και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, περιοχή Κάζα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments