Αθλητισμός

ΠΑΣ Γιάννινα – Παναθηναϊκός 1-0

ΠΑΣ Γιάννινα – Παναθηναϊκός 1-0
ΠΑΣ Γιάννινα - Παναθηναϊκός: Με άδεια χέρια φεύγει ο Παναθηναϊκός από τα Γιάννενα αφού ηττήθηκε από τον ΠΑΣ με 1-0, στο πρώτο παιχνίδι για τη φάση των "16" του Κυπέλλου Ελλάδας.

ΠΑΣ Γιάννινα – Παναθηναϊκός: Οι γηπεδούχοι επικράτησαν με 1-0 των “πρασίνων” και πήραν “κεφάλι” για την πρόκριση στην επόμενη φράση του θεσμού. Το γκολ που έκρινε τον νικητή σημείωσε ο Παμλίδης στο 29′. Ο ίδιος παίκτης στη συνέχεια είχε δύο ακόμα πολύ καλές ευκαιρίες για να σκοράρει και να βάλει σε μπελάδες το “τριφύλλι”, το οποίο θέλει διακαώς το εισιτήριο.

Η ομάδα του Γιώργου Δώνη δεν εντυπωσίασε αφήνοντας ανεκμετάλλευτο ολόκληρο το πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο βελτίωσε την εικόνα της και μάλιστα έχασε δύο μεγάλες ευκαιρίες με τον Καμπετσή. Από τις φάσεις του αγώνα ξεχώρισε αυτή στο 60ο λεπτό, όπου ο Παναθηναϊκός ζήτησε πέναλτι για χέρι του Παντελάκη. Ο διαιτητής Φωτιάδης ωστόσο σφύριξε επιθετικό φάουλ του Καμπετσή.

Το ματς

Στο πρώτο ημίχρονο, ο ΠΑΣ Γιάννινα κατάφερε σε γενικές γραμμές να έχει τον έλεγχο. Διατήρησε κοντά τις γραμμές του, δεν απειλήθηκε ουσιαστικά, είχε την κατοχή της μπάλας και προσπάθησε να εκμεταλλευτεί κάποια αντεπίθεση για να απειλήσει την εστία του Διούδη. Στον αντίποδα, ο Παναθηναϊκός είχε «θέμα» στην ανάπτυξη. Μάλιστα, ο κακός αγωνιστικός χώρος από την αριστερή πλευρά του γηπέδου, αποτέλεσε μονόδρομο την ανάπτυξη από τα δεξιά.  Τίποτα δεν πήγαινε καλά για τους «πράσινους», όπως φάνηκε και στο 25ο λεπτό, όταν υπήρξε διπλός τραυματισμός των Καμπετσή και Αποστολάκη. Μάλιστα, ο δεύτερος αποχώρησε από το γήπεδο, αφήνοντας τον Παναθηναϊκό με δέκα παίκτες για τουλάχιστον πέντε λεπτά.

Στο οποίο αυτό έγινε και το 1-0. Συγκεκριμένα, στο 28′ μετά από σουτ του Κάστρο και «κόντρα», ο Παμλίδης έκανε την προβολή μέσα από την περιοχή προ του Διούδη και έγραψε το 1-0 για τους Ηπειρώτες. Από το ημίωρο και μετά, ο Νούνες έπαιξε δεξιός οπισθοφύλακας, με τον Κουρμπέλη να παίρνει τη θέση του στο κέντρο, αλλά το πρόβλημα στην δημιουργία παρέμεινε για το «τριφύλλι», που είχε να επιδείξει μόνο μια απευθείας εκτέλεση φάουλ. Ο ΠΑΣ θα μπορούσε να βάλει ακόμα πιο δύσκολα στον αντίπαλό του, στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου 45λεπου, αλλά το κοντρόλ του Καρτάλη απέναντι από τον Διούδη ήταν κακό. Έτσι, οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το 1-0.

Στο δεύτερο μέρος, ο Γιώργος Δώνης έριξε στο ματς και τον Περέα στο πλευρό του Καμπετσή, παίζοντας με 4-4-2 και τους Ζαχίντ-Χατζηγιοβάνη στα άκρα, ενώ έδωσε εντολή στον Νούνες να παίζει περισσότερο ως χαφ παρά από τα δεξιά, λόγω του γηπέδου. Ο Παναθηναϊκός μπήκε σαφώς καλύτερα από το πρώτο ημίχρονο, ήταν πιο πιεστικός και πριν τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού έφτασε για πρώτη φορά κοντά στην ισοφάριση, αλλά το σουτ του Καμπετσή έξυσε το αριστερό δοκάρι του Γιαννίκογλου.

Ο ρυθμός του αγώνα ανέβηκε και οι γηπεδούχοι απάντησαν τρία λεπτά μετά, με την κεφαλιά του Καρτάλη να περνάει ελάχιστα άουτ, ενώ στο 60’ οι φιλοξενούμενοι ζήτησαν πέναλτι για χέρι του Παντελάκη εντός περιοχής αλλά ο ρέφερι Φωτιάδης καταλόγισε αντ’ αυτού επιθετικό φάουλ για σπρώξιμο του Καμπετσή, ο οποίος πρωταγωνίστησε σε μια ακόμα φάση, στο 73’, με τον Γιαννίκογλου να διώχνει εντυπωσιακά το γυριστό σουτ. Ο ΠΑΣ δεν άλλαξε λογική, αφού βλέποντας τους ανοιχτούς χώρους έψαξε την «κόντρα» και θα μπορούσε να πάρει ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης, τρία λεπτά πριν το τέλος. Όταν ο Παμλίδης έκανε την προβολή στο πρώτο δοκάρι, μετά το γύρισμα του Νάουμετς από αριστερά, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΣ Γιάννινα (4-4-2): Γιαννίκογλου, Αποστολόπουλος, Παντελάκης, Σκόνδρας, Μπουκουβάλας, Ξυδάς (85’ Λιάσος), Σιόντης, Κάστρο, Καρτάλης (74’ Νάουμετς), Κρίζμαν (68’ Λεό), Παμλίδης.

Παναθηναϊκός (4-2-3-1): Διούδης, Αποστολάκης (29’ Κουρμπέλης), Κολοβέτσιος, Πούγγουρας, Χατζηθεοδωρίδης, Νούνες, Δώνης, Μπεκ (46’ Περέα), Ζαχίντ, Χατζηγιοβάνης (74’ Μπουζούκης), Καμπετσής.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments