Διεθνή

Πούτιν – Ερντογάν: Ζητούν κατάπαυση πυρός στη Λιβύη

Πούτιν – Ερντογάν: Ζητούν κατάπαυση πυρός στη Λιβύη
Πούτιν - Ερντογάν: Οι πρόεδροι Ρωσίας και Τουρκίας ζήτησαν κατάπαυση πυρός στη Λιβύη από τις 12 Ιανουαρίου.

Πούτιν – Ερντογάν: Οι δυο πρόεδροι συναντήθηκαν με αφορμή τα εγκαίνια του αγωγού Turkish Stream. Οι Βλαντιμίρ Πούτιν και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συζήτησαν για τα τεκταινόμενα στη Λιβύη. Όπως είπε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου κατά τη διάρκεια δηλώσεών του με τον Ρώσο ομόλογό του, Σεργκέι Λαβρόφ, οι Πρόεδροι Πούτιν και Ερντογάν συζήτησαν διεξοδικά για την κατάσταση στη Λιβύη και ζήτησαν κατάπαυση του πυρός από την ερχόμενη Κυριακή, 12 Ιανουαρίου.

Παράλληλα, εκτός από τη Λιβύη αντικείμενο συζήτησης ανάμεσα σε Πούτιν και Ερντογάν ήταν και η κατάσταση στην Συρία, με τους δύο ηγέτες να επαναβεβαιώνουν την “αφοσίωσή τους” στην εδαφική ακεραιότητα και ανεξαρτησία της χώρας.

Είχε δείξει το δρόμο ο Καλίν

Αξίζει να σημειωθεί ότι λίγο νωρίτερα ο επικεφαλής σύμβουλος του Τούρκου προέδρου, Ιμπραήμ Καλίν, είχα τονίσει ότι η πρόθεση της Άκυρας ήταν η παύση πυρών. «Η προτεραιότητα της Τουρκίας στη Λιβύη είναι η διακοπή των συγκρούσεων το συντομότερο δυνατόν και η κατάπαυση του πυρός», δήλωσε ο Ιμπραήμ Καλίν σε δημοσιογράφους μετά τη χθεσινή συνάντηση του Υπουργικού Συμβουλίου στην Άγκυρα.

Υπενθυμίζεται, πως την περασμένη εβδομάδα το κοινοβούλιο της Τουρκίας ενέκρινε την αποστολή στρατευμάτων στην Λιβύη ως στρατιωτική βοήθεια στην Κυβερνητική Εθνική Συμφιλίωση (GNA) της χώρας, η οποία έχει πολιορκηθεί από δυνάμεις του στρατάρχη, Χαλίφα Χαφτάρ, που εδρεύει στην ανατολική Λιβύη.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments