Ελλάδα

Καβάλα: Άγνωστοι πήραν από ηλικιωμένη 25.000 ευρώ

Καβάλα: Άγνωστοι πήραν από ηλικιωμένη 25.000 ευρώ
Καβάλα: Θύμα τηλεφωνικής απάτης έπεσε μια ηλικιωμένη γυναίκα στην Καβάλα, όταν επιτήδειοι της απέσπασαν το χρηματικό ποσό των 25.000 ευρώ με το πρόσχημα ότι η κόρη της είχε εμπλακεί σε ατύχημα, νοσηλεύονταν στο νοσοκομείο και χρειάζονταν άμεσα χρήματα. 

Καβάλα: Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές άγνωστοι δράστες επικοινώνησαν τηλεφωνικά με την 76χρονη γυναίκα και με το πρόσχημα εμπλοκής της κόρης της σε τροχαίο ατύχημα, της ζήτησαν να καταβάλει αρχικά το χρηματικό ποσό των 30.000 ευρώ. Στη διάρκεια της επικοινωνίας οι δράστες κατάφεραν να πείσουν την 76χρονη να παραδώσει τελικά το ποσό των 25.000 ευρώ σε μια συνεργό τους, η οποία μετέβη σε προκαθορισμένο σημείο και παρέλαβε από την ηλικιωμένη τα χρήματα, ενώ στη συνέχεια διέφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση. Η απάτη αποκαλύφθηκε όταν η άτυχη γυναίκα φοβισμένη επικοινώνησε τηλεφωνικά με την κόρη της και την ρώτησε αν είναι καλά στην υγεία της. Το απόγευμα η 76χρονη θα καταθέσει στην Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας, ενώ οι έρευνες των Αρχών για τον εντοπισμό των δραστών βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Ίδιο περιστατικό συνέβη και στην Θεσσαλονίκη.

Θύμα απάτης έπεσε και ένας ηλικιωμένος στην Τούμπα Θεσσαλονίκης. Ο 82χρονος δέχτηκε προχθές ένα τηλεφώνημα από αγνώστους, οι οποίοι του είπαν ότι η κόρη του έχει εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα και κρατείται από την αστυνομία. Οι άγνωστοι, φέρονται να του ζήτησαν το ποσό των 30.000 ευρώ, το οποίο υποτίθεται ότι θα ήταν η εγγύηση για να μείνει ελεύθερη η κόρη του. Αυτός τελικά πείστηκε και έδωσε το ποσό, κάνοντας στη συνέχεια την καταγγελία στην αστυνομία για την απάτη που του στήθηκε. Το τμήμα ασφάλειας Τούμπας – Τριανδρίας, πραγματοποιεί έρευνα για το άτομο, ή τα άτομα, που κρύβονται πίσω από αυτήν την απάτη.

Μόλις την περασμένη Παρασκευή αποκαλύφθηκε στη Θεσσαλονίκη πως εγκληματική οργάνωση κατάφερε να αποσπάσει χρηματικά ποσά και κοσμήματα συνολικής αξίας άνω των 236.000 ευρώ από επτά ανυποψίαστους πολίτες με τηλεφωνικές απάτες.

Σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος 44χρονης από τη Βουλγαρία, η οποία φέρεται ως μέλος της οργάνωσης, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για την ταυτοποίηση στοιχείων των συνεργών της. Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δράστες, από τα μέσα Ιουλίου έως μέσα Σεπτεμβρίου 2019, κατάφεραν να εξαπατήσουν επτά άτομα και αποπειράθηκαν να αποσπάσουν χρήματα από τρία ακόμη στη Θεσσαλονίκη. Χαρακτηριστικό του τρόπου δράσης ήταν η τηλεφωνική επικοινωνία με τα θύματα, στη διάρκεια της οποίας, με το πρόσχημα επείγουσας ανάγκης χειρουργικής επέμβασης συγγενικών τους προσώπων, συνεπεία τροχαίου ατυχήματος, αποσπούσαν χρηματικά ποσά. Κατάφεραν να αποσπάσουν συνολικά 56.400 ευρώ και κοσμήματα η αξία των οποίων ξεπερνάει τις 180.000 ευρώ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments