Πολιτική

Live η συνάντηση Μητσοτάκη – πολιτικών αρχηγών: Ολοκληρώθηκε η συνάντηση με τη Φώφη Γεννηματά

Live η συνάντηση Μητσοτάκη – πολιτικών αρχηγών: Ολοκληρώθηκε η συνάντηση με τη Φώφη Γεννηματά
Live η συνάντηση Μητσοτάκη - πολιτικών αρχηγών: "Είχα προτείνει εθνική γραμμή πριν φύγεις αλλά δε το ήθελες" - Στις 17:00 το ραντεβού με Κυριάκο Βελόπουλο, στις 18:00 με Γιάνη Βαρουφάκη - Τη Δευτέρα το ραντεβού με Δημήτρη Κουτσούμπα.

Live η συνάντηση Μητσοτάκη – πολιτικών αρχηγών: Στις 13.00 ξεκίνησε η συνάντηση του πρωθυπουργού με την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ, αμέσως μετά τη συζήτηση με τον Αλέξη Τσίπρα. Ο κ.Μητσοτάκης ενημέρωσε την κυρία Γεννηματά για την επίσκεψή του στις ΗΠΑ, τη συνάντηση με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, τα ελληνοτουρκικά αλλά και την κατάθεση του εκλογικού νόμου.

Η μικρή στιχομυθία που είχε ο πρωθυπουργός με την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ:

Μητσοτάκης: Τι να σε κεράσω;

Γεννηματά: Νεράκι.

Μητσοτάκης: Την τελευταία φορά που σε είδα ήσουν καταβεβλημένη, τώρα είσαι καλύτερα.

Γεννηματά: Ξεκουράστηκα στις γιορτές. Εσύ από το βουνό κατευθείαν στα βαθιά.

Μητσοτάκης: Ένα τριήμερο ξεκουράστηκα στο βουνό, αλλά ήταν αναζωογονητικό.

Γεννηματά: Στα βαθιά τώρα. Είχα προτείνει πριν φύγεις εθνική γραμμή. Δεν ήθελες. Καλή η ενημέρωση των αρχηγών, αλλά επιμένω σε συμβούλιο αρχηγών.

Μητσοτάκης: Η εθνική γραμμή είναι δεδομένη, θα το διαπιστώσεις.

Γεννηματά: Μακάρι να είναι δεδομένη η εθνική γραμμή.

Αλέξης Τσίπρας: Προβληματιμσένος μετά τη συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έδειξε προβληματισμένος κατά την έξοδο του από το γραφείο το πρωθυπουργού. Η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης διήρκησε μία ώρα και εξερχόμενος ο κ.Τσίπρας είχε μία σύντομη συνομιλία του με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες.

Ο διάλογος του Αλέξη Τσίπρα με τους δημοσιογράφους:

Κοινοβουλευτικοί συντάκτες: Προβληματισμένος κύριε Τσίπρα;

Τσίπρας: Είμαι προβληματισμένος, όχι από το κλίμα, αυτό ήταν κανονικό, αλλά από τις εξελίξεις.

Κοινοβουλευτικοί συντάκτες: Έχουμε πρόεδρο;

Τσίπρας: Ο κ.Μητσοτάκης ζυγίζει τις καταστάσεις.

Κοινοβουλευτικοί συντάκτες: Μικρές οι πιθανότητες για τον Προκόπη Παυλόπουλο;

Τσίπρας: Θα εξαρτηθεί από τις εσωκομματικές αντιδράσεις.

Η συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα

Πολύ χαλαρή διάθεση είχαν οι δύο πολιτικοί αρχηγοί. Αμφότεροι μίλησαν στον ενικό. Αυτή είναι η στιχομυθία που καταγράφηκε από τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες:

Τσίπρας: Πότε επέστρεψες;

Μητσοτάκης: Χθες το βράδυ

Τσίπρας: Πρόλαβες να ξεκουραστείς;

Μητσοτάκης: Συνηθισμένα τα βουνά…

Τσίπρας: Πόσο μείνατε; Τι κάνατε;

Μητσοτάκης: Δύο ημέρες, τα απολύτως απαραίτητα

Τρομερή ατάκα από τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος συμβούλευσε τον πρωθυπουργού ως προς τον τρόπο με τον οποίο θα ξεπεράσει το τζετ λαγκ. “Να πίνεις πολύ νερό και να κάνεις γυμναστική” είπε χαρακτηριστικά. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο πρώτος από τους πολιτικούς αρχηγούς που θα συναντηθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο πλαίσιο της ενημέρωσης που θα κάνει ο πρωθυπουργός μετά την επίσκεψή του στις ΗΠΑ, για τα ελληνοτουρκικά αλλά και την κατάθεση του εκλογικού νόμου.

Τι θα πει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στους πολιτικούς αρχηγούς

Στο πολιτικό κομμάτι, ο κ. Μητσοτάκης θα ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς για την παρουσίαση των ελληνικών θέσεων στην αμερικανική ηγεσία, με έμφαση στην πιστή εφαρμογή του Διεθνούς Δικαίου εκ μέρους της χώρας μας και στη διπλωματική απομόνωση της Τουρκίας στην ευρύτερη περιοχή μας. Στο οικονομικό, θα παρουσιάσει τις βασικές συζητήσεις για επενδυτικές πρωτοβουλίες αμερικανικών κεφαλαίων στην Ελλάδα, τα οφέλη που θα έχουν εταιρείες αμερικανικών συμφερόντων από την υλοποίηση του αγωγού EastMed, αλλά και τις συζητήσεις για τα εξοπλιστικά προγράμματα που ενδιαφέρουν τις δυο χώρες.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να αναδείξει τους παράγοντες της αμερικανικής ηγεσίας που στηρίζουν τις ελληνικές θέσεις, με έμφαση στον αντιπρόεδρο Μάικ Πενς και τον υπουργό Εξωτερικών Μάικ Πομπέο, αλλά και στην παραγωγική συνάντησή του με την Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, τη Δημοκρατική Νάνσι Πελόζι. Επίσης ο πρωθυπουργός θα ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς για τις επαφές του με την ελληνική ομογένεια των ΗΠΑ. Τέλος ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να τονίσει την ανάγκη εθνικής ενότητας ενώπιον των εξελίξεων στα ελληνοτουρκικά και τις ευρύτερες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Αρνητικός ο ΣΥΡΙΖΑ

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Αλέξης Τσίπρας θα επαναλάβει την άποψη ότι η συνάντηση ήταν μια διπλωματική αποτυχί, αφού η Ελλάδα δεν αποκόμισε εν τέλει κανένα κέρδος από τις επαφές στην Ουάσινγκτον. Μόλις ολοκληρωθεί η συνάντηση ο Αλέξης Τσίπρας θα κάνει δηλώσεις από το γραφείο του στη Βουλή.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments