Μάικ Πομπέο

Μάικ Πομπέο
Ο Μάικ Πομπέο είναι Αμερικανός πολιτικός και δικηγόρος, ο οποίος υπηρετεί ως Υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.

Είναι πρώην αξιωματούχος των Αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων και πρώην διοικητής της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (CIA) της Αμερικής.Ο Μάικ Πομπέο γεννήθηκε στις 30 Δεκεμβρίου 1963 στο Όραντζ της Καλιφόρνιας, με καταγωγή από την Ιταλία. Σπούδασε στη Στρατιωτική Ακαδημία των ΗΠΑ και στη Νομική Σχολή του πανεπιστημίου Χάρβαρντ.

Το 1998, ο Πομπέο, μαζί με άλλους 3 φίλους του, απέκτησε τρεις κατασκευαστές αεροσκαφών, δημιουργούντας την Thayer Aerospace. Το 2006, πώλησε το ενδιαφέρον του για την εταιρεία Nex-Tech Aerospace (πρώην Thayer Aerospace) στην Highland Capital Management. Ο Πομπέο έγινε πρόεδρος της Sentry International, κατασκευαστής εξοπλισμού πετρελαιοπηγών που ήταν επίσης συνεργάτης της Koch Industries.

  • Ο Πομπέο εκλέχθηκε μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων στις εκλογές του 2010, καταφέρνοντας να διατηρήσει τη θέση του και στις εκλογές που ακολούθησαν.
  • Στις 23 Ιανουαρίου 2017, εγκρίθηκε από τη Γερουσία η ανάθεση της διοίκησης της CIA στον Πομπέο, μια υποψηφιότητα που είχε ανακοινωθεί τον Νοέμβριο του 2016, από τον Ντόναλντ Τραμπ.
  • Ο Πρόεδρος Τραμπ ανακοίνωσε τον Μάρτιο του 2018 ότι θα ορίσει τον Πομπέο για να υπηρετήσει ως υπουργός Εξωτερικών. Η πρόταση εγκρίθηκε από τη Γερουσία τον Απρίλιο του 2018.
  • Ο Μάικ Πομπέο είναι παντρεμένος 2 φορές και έχει ένα γιο. Ασπάζεται την Ευαγγελική Πρεσβυτεριανή Εκκλησία.

Μάικ Πομπέο σχετικές ειδήσεις: