Πολιτισμός

Γιώργος Λάνθιμος: Σκηνοθέτησε καμπάνια του οίκου Gucci – Ένα σουρεαλιστικό κλιπ [vid]

Γιώργος Λάνθιμος: Σκηνοθέτησε καμπάνια του οίκου Gucci – Ένα σουρεαλιστικό κλιπ [vid]
Γιώργος Λάνθιμος: Ο Έλληνας σκηνοθέτης δημιούργησε κάτι διαφορετικό, με ένα άκρως σουρεαλιστικό διαφημιστικό, δίνοντας στα άλογα ανθρώπινα χαρακτηριστικά.

Γιώργος Λάνθιμος: Στον Γιώργο Λάνθιμο ανέθεσε την νέα καμπάνια του ο οίκος Gucci με αφορμή την κολεξιόν για την Άνοιξη Καλοκαίρι 2020 και το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό. Ο Έλληνας σκηνοθέτης για τον οποίο μιλάει όλος ο κόσμος έχει δημιουργήσει ένα εντελώς διαφορετικό βίντεο όπου οι πρωταγωνιστές είναι άλογα και οι ανθρώπινοι φίλοι τους, όπως περιγράφει στη λεζάντα του βίντεο στο instagram. Πραγματικά, είναι να σαν βλέπεις κομμάτι από ταινία του Λάνθιμου, του Έλληνα σκηνοθέτη που κάνει σπουδαία καριέρα διεθνώς.

«Ποτέ μην υποτιμάτε τη δύναμη της τριπλέτας… ιδίως αν περιλαμβάνει ένα άλογο. Είναι ένα μακρύτριχο, με ουρά κατοικίδιο; Ένα μέλος της οικογένειας; Ένα θεραπευτικό μέσο; Μια αναφορά στη συνεχιζόμενη ιππική γενεαλογία του DNA της Gucci; Μία μυθολογική μετενσάρκωση μιας θεότητας του έρωτα; Ίσως όλα αυτά, ίσως τίποτα», αναφέρει ο γνωστός οίκος μόδας.

Ωστόσο, ο γνωστός σκηνοθέτης, μετά το θρίαμβο της «Ευνοούμενης» και τα 8 βραβεία που απέσπασε πρόσφατα από την Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου, ετοιμάζεται για το νέο του κινηματογραφικό σχέδιο. Σύμφωνα μάλιστα με όσα αναφέρουν τα ξένα δημοσιεύματα, ο Έλληνας σκηνοθέτης θα επωμιστεί την κινηματογραφική μεταφορά που μυθιστορήματος « The Hawkline Monster» που κυκλοφόρησε το 1974. Μεταφυσικό θρίλερ ή «γοτθικό γουέστερν» σύμφωνα με το δημιουργό του, το βιβλίο του Μπρότιγκαν συζητιέται κινηματογραφικά από τη δεκαετία του ’70.

Στην Αθήνα βρέθηκε για τα Χριστούγεννα ο σκηνοθέτης

Τα φετινά Χριστούγεννα, ο Γιώργος Λάνθιμος εθεάθη στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο κέντρο της πρωτεύουσας σε μια χαλαρή βόλτα. Ο ίδιος έδειχνε ν’ απολαμβάνει την ημέρα του μαζί με έναν φίλο του με τον οποίο μπήκαν σε καφετέρια της περιοχής για να απολαύσουν τον καφέ τους. Η Ελλάδα αποτελεί αγαπημένο προορισμό για τον βραβευμένο σκηνοθέτη και δεν χάνει την ευκαιρία να εκφράσει την αγάπη του και την υποστήριξή του στη χώρα μας.

Αξίζει να σημειωθεί πως πριν λίγες ημέρες, ο βρετανικός Independent δημοσίευσε τη λίστα με τις 40 καλύτερες ταινίες από το 2010 έως και το 2019. H λίστα περιλαμβάνει και τον «Κυνόδοντα» (2009), την ταινία του Γιώργου Λάνθιμου. Η ταινία απέσπασε πολλές διακρίσεις και βραβεία σε διεθνή φεστιβάλ, ενώ υπήρξε υποψήφια για το Όσκαρ Ξενόγλωσσης Ταινίας στην 83η απονομή των βραβείων το 2011.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments