Ελλάδα

Μετρό: Αντιδράσεις με το μήνυμα κατά των αμβλώσεων στις αποβάθρες

Μετρό: Αντιδράσεις με το μήνυμα κατά των αμβλώσεων στις αποβάθρες
Μετρό: Σάλο έχει προκαλέσει το διαφημιστικό μήνυμα ενάντια στις αμβλώσεις, σε διάφορους σταθμούς του Μετρό. Τι λέει ο πρώην πρόεδρος της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ.

Μετρό: Το γύρο του διαδικτύου κάνει τις τελευταίες ώρες η καμπάνια κατά των αμβλώσεων που διαφημίζεται στις αποβάθρες του Μετρό. Σήμερα το πρωί οι σταθμοί άνοιξαν, όπως συμβαίνει κάθε μέρα, και οι επιβάτες κατέβηκαν στις αποβάθρες για να πάρουν τους πρώτους συρμούς. Μια αλλαγή όμως στο εσωτερικό αυτών προκάλεσε την αντίδραση του κόσμου. Πρόκειται για τις διαφημίσεις, αφού πολλές από τις προθήκες φιλοξενούν πλέον αφίσες μιας νέα καμπάνιας κατά των αμβλώσεων.  

Αμέσως αρκετοί από τους επιβάτες ανέβασαν στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης φωτογραφίες με αυτές τις αφίσες στις αποβάθρες, ενός site που έχει σαν κεντρικό μήνυμα «Αφήστε με να ζήσω».

Ενδεικτικά είναι και μερικά από τα άρθρα στον συγκεκριμένο ιστότοπο με τίτλους όπως «Η άμβλωση ήταν η κύρια αιτία θανάτου μέσα στο 2019», όπου εξισώνει τον αριθμό των ετήσιων αμβλώσεων με αριθμό νεκρών και «Το μωρό την 12η εβδομάδα της κύησης – What you realy need to know». Στις αφίσες διαβάζει κανείς: «Ήξερες ότι από την 18η ημέρα κτυπά η καρδιά του; Από την 42η μέρα ανιχνεύονται εγκεφαλικά κύματα; Από την 8η εβδομάδα όλα τα όργανά του έχουν δημιουργηθεί; Από την 10η εβδομάδα νοιώθει πόνο. Διάλεξε τη ζωή». Οι αφίσες έχουν αναρτηθεί σε αρκετούς σταθμούς, μεταξύ των οποίων και στον κεντρικό όλων, στο Σύνταγμα.  Η αφίσα, που βρίσκεται στον πιο κεντρικό σταθμό της Αθήνας, έχει σύνθημα «διάλεξε τη ζωή» αναφερόμενη στον περιορισμό των αμβλώσεων στην Ελλάδα.

Μια βόλτα στο Twitter και το Facebook είναι αρκετή για να δει κανείς πως αντιμετωπίζει ο κόσμος τη συγκεκριμένη καμπάνια. Μάλιστα, κάποιοι από τους χρήστες κάνουν λόγο για «οπισθοδρομικό» και «μεσαιωνικό» μήνυμα. Σύμφωνα με τον Γιάννη Μυλόπουλο, τον πρώην πρόεδρο της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, αρμόδια για τις διαφημίσεις αυτές είναι η ΣΤΑΣΥ ΑΕ, που διαχειρίζεται και λειτουργεί το δίκτυο.

Υπενθυμίζεται, πως τον περασμένο Ιούλιο, η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδας είχε κάνει δεκτό αίτημα του κινήματος κατά των αμβλώσεων «Αφήστε με να ζήσω», καθιερώνοντας, με εγκύκλιο, ημέρα για την «προστασία της ζωής του Αγέννητου Παιδιού» και συγκεκριμένα την πρώτη Κυριακή μετά τα Χριστούγεννα. Το κίνημα είχε τότε εκφράσει «τη χαρά και την ευγνωμοσύνη» του για την απόφαση της Ιεράς Συνόδου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments