Πολιτική

Πάνος Σκουρλέτης: “Θα έπρεπε να έχουμε μεγαλύτερες απαιτήσεις από τις ΗΠΑ”

Πάνος Σκουρλέτης: “Θα έπρεπε να έχουμε μεγαλύτερες απαιτήσεις από τις ΗΠΑ”
Πάνος Σκουρλέτης: Ο Γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ σε συνέντευξη του αναφέρθηκε τόσο στο όνομα που προτείνει το κόμμα του για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όσο και για το ποιες θα έπρεπε να ήταν οι εγγυήσεις που θα έπαιρνε ο πρωθυπουργός από το ταξίδι του στις ΗΠΑ.

Πάνος Σκουρλέτης: “Δεν είναι χαραγμένα σε πέτρα” τα όσα συμφώνησαν ΗΠΑ – Ελλάδα κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στον Λευκό Οίκο ανέφερε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στον “ΑΘΗΝΑ 98,4”, ο Γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης. «Στις δεδομένες συνθήκες και ιδιαίτερα μετά την παρατεταμένη, προκλητική στάση της Τουρκίας, θα έπρεπε να είναι πιο μεγάλες οι απαιτήσεις μας από τις ΗΠΑ, σε σχέση με τη δυνατότητά της να “φρενάρει” την τουρκική προκλητικότητα. […]Μιλάμε για πάγωμα της συμφωνίας σαν ένα πρώτο βήμα. Στη βάση αυτή θα πρέπει να τα δούμε όλα κάτω από το πρίσμα των νέων συνθηκών», είπε.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος είναι μια αποδεδειγμένα θετική επιλογή

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εν συνεχεία αναφέρθηκε στο θέμα των ημερών και το όνομα που αναμένεται να προτείνει η κυβέρνηση για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο Προκόπης Παυλόπουλος είναι μια αποδεδειγμένα θετική επιλογή που διασφαλίζει την απαιτούμενη συναίνεση.Παράλληλα, ο Πάνος Σκουρλέτης χαρακτήρισε την πρόταση της κυβέρνησης για αντικατάσταση της απλής αναλογικής με ένα σύστημα ενισχυμένης αναλογικής που υποτιμά, όπως είπε, την αξία της αντιπροσωπευτικότητας. Εκτίμησε, ωστόσο, ότι δεν θα εξασφαλιστούν οι 200 ψήφοι που απαιτούνται στο Κοινοβούλιο για την εφαρμογή του νέου συστήματος από τις επόμενες εκλογές. Ο κ. Σκουρλέτης, στη συνέχεια, κατηγόρησε την κυβέρνηση για πολιτική «υποβάθμισης της εργασίας συνολικά» τη στιγμή που η χώρα έχει βγει από τα μνημόνια.

Μιλώντας για τον ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Σκουρλέτης είπε, μεταξύ άλλων, ότι «απαιτείται να έχουμε μια πιο πειστική αντιπολίτευση και αυτό προϋποθέτει ότι θα έχουμε κάνει μια βαθιά πολιτική συζήτηση αποτίμησης για τη δική μας περίοδο, όπου θα αναφερθούμε στα επιτεύγματά μας, στις αστοχίες μας, στα λάθη μας και έτσι, μέσα από αυτή τη διαδικασία θα μπορέσουμε να είμαστε πιο πειστικοί και αξιόπιστοι απέναντι στον κόσμο». Τόνισε ότι δεν βοηθά η δημιουργία τεχνητών διαιρετικών γραμμών εντός του κόμματος και πως όλοι θέλουν τη διεύρυνση. «Εμείς πρέπει να αξιοποιήσουμε τις καλύτερες των παραδόσεων και των συμβολών από τους διάφορους χώρους και τις καταγωγές και τις εκφράσεις της Αριστεράς, αλλά δεν μπορούμε να υποτιμήσουμε το γεγονός ότι αυτή η συνάντηση γίνεται στο έδαφος της Αριστεράς», σημείωσε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments