Πολιτισμός

Όσκαρ 2020: “Ίρλανδος” και “Τζόκερ” τα απόλυτα φαβορί

Όσκαρ 2020:  “Ίρλανδος” και “Τζόκερ” τα απόλυτα φαβορί
Όσκαρ 2020: Σήμερα αναμένονται οι υποψηφιότητες των Όσκαρ, με τις στοιχηματικές εταιρείες να συγκλίνουν σε συγκεκριμένα φαβορί.

Όσκαρ 2020: Η αντίστροφη μέτρηση για τα Όσκαρ έχει ήδη ξεκινήσει. Οι υπoψηφιότητες αναμένεται να ανακοινωθούν σήμερα το μεσημέρι με τη φετινή χρονιά να είναι πιο νωρίς από παλαιότερες , καθώς απομένει μόλις ένας μήνας μέχρι τη λαμπερή βραδιά της απονομής στις 9 Φεβρουαρίου στο Dolby Theatre. Ως επικρατέστερη για το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας εμφανίζεται, σύμφωνα με τις αποδόσεις στοιχηματικών εταιρειών το «Κάποτε…στο Χόλιγουντ» του Κουέντιν Ταραντίνο με τα «Παράσιτα» του Μπονγκ Τζουν Χο να ακολουθούν σε απόσταση αναπνοής. Σε πολύ ισχυρό αντίπαλο ωστόσο αναδεικνύεται, το εξαιρετικό «1917» του Σαμ Μέντες, το οποίο έκανε πρεμιέρα την προηγούμενη εβδομάδα στις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες, και έχει εντυπωσιάσει κοινό και κριτικούς. Μάλιστα πολλοί πιστεύουν πως είναι πολύ πιθανό αυτή η ταινία να αποτελέσει την μεγάλη έκπληξη της φετινής τελετής απονομής των Όσκαρ. 

Στην υποψηφιότητα καλύτερη σκηνοθεσία βρίσκονται οι Μάρτιν Σκορσέζε, Κουεντιν Ταραντίνο, Μπόνγκ Τζούν Χο και Σάμ Μέντες, όλοι υποψήφιοι στα βραβεία του Σωματείου των Αμερικανών Σκηνοθετών και στα BAFTA, καθώς και στα βραβεία των ενώσεων των κριτικών, θα είναι οπωσδήποτε στην πεντάδα της σκηνοθεσίας. Τις τελευταίες μέρες η υποψηφιότητα του Τάικα Γουατίτι (Τζότζο)από το Σωματείο των Σκηνοθετών και του Τοντ Φίλιπς (Joker) δείχνουν στον καθένα τους σοβαρές πιθανότητες. Κονταροχτυπιούνται με τους Νόα Μπόμπα (Ιστορία Γάμου)  και Γκρέτα Γκέργουικ (Μικρές κυρίες) που έχουν δύο ισχυρές υποψηφιότητες στα ακριβοθώρητα Critics’ Choise Awards.

Όσον φορά τον καλύτερο α’ ανδρικό ρόλο ο πρόσφατα βραβευμένος με την Χρυσή Σφαίρα α΄ ανδρικού ρόλου – δράμα Χοακίν Φίνιξ («Joker») προπορεύεται. Σίγουρος υποψήφιος θεωρείται και ο Άνταμ Ντράιβερ (Ιστορία γάμου). Οι Λεονάρντο ΝτιΚάπριο («Κάποτε στο…Χόλιγουντ») και Τάρον Έτζερτον («Rocketman») έχουν υποψηφιότητες στα BAFTA, τα βραβεία του Σωματείου Αμερικανών Ηθοποιών και τις Χρυσές Σφαίρες – ο Έγκερτον κέρδισε μάλιστα και την Σφαίρα καλύτερου α΄ ανδρικού ρόλου-κωμωδία – οπότε οι δυο τους αποτελούν σχετικά ασφαλή στοιχήματα. Η μεγάλη μάχη για την πέμπτη θέση της κατηγορίας δίνεται ανάμεσα στους Τζόναθαν Πράις (Οι δύο Πάπες), που υπερτερεί των υπολοίπων με ένα ποσοστό άνω του 30% να εξασφαλίσει μια θέση, Αντόνιο Μπαντέρας (Πόνος και δόξα), που πήρε και το βραβείο ανδρικής ερμηνείας πέρυσι στις Κάννες, Άνταμ Σάντλερ (Uncut Gems), Έντι Μέρφι (Με λένε Dolemite), Κρίστιαν Μπέιλ (Ford εναντίον Ferrari) και Ρόμπερτ Ντε Νίρο (Ο Ιρλανδός), για τον οποίο τα προγνωστικά δίνουν κάτω από 20% πιθανότητες να μπει στην πεντάδα.

Όσον αφορά τον α’ καλύτερο γυναικείο ρόλο η  Ρενέ Ζελβέγκερ (Judy), που κέρδισε την Χρυσή Σφαίρα καλύτερου α΄ γυναικείου ρόλου – δράμα, είναι το μεγάλο φαβορί εδώ. Οι Σαρλίζ Θέρον (Βόμβα) και Σκάρλετ Τζοχάνσον (Ιστορία γάμου) έχουν από 90% πιθανότητες να την ανταμώσουν στο Dolby Theatre, ενώ τα πράγματα στενεύουν για τις υπόλοιπες δύο θέσεις. Υπολογίστε πέντε υποψήφιες: τις Σίρσα Ρόναν (Μικρές κυρίες) και Σίνθια Ερίβο (Harriet) που κέρδισαν υποψηφιότητες στις Χρυσές Σφαίρες στην κατηγορία του δράματος, αλλά και την τρομερή Ακουαφίνα που κέρδισε την Σφαίρα στην κατηγορία της κωμωδίας/μιούζικαλ. Υπάρχει και η Λουπίτα Νιόνγκο’ο (Εμείς) που έχει υποψηφιότητα στα βραβεία της Ένωσης Αμερικανών Ηθοποιών (SAG).

Τέλος για β΄ανδρικό ρόλο στοιχηματίζεται ο Μπραντ Πιτ. Ο συμπρωταγωνιστής του Λεονάρντο ΝτιΚάπριο στο «Κάποτε στο…Χόλιγουντ» έχει τη Χρυσή Σφαίρα β΄ ανδρικού ρόλου σε κωμωδία/μιούζικαλ που τον καθιστά και φαβορί για το Όσκαρ, ειδικά αν οι Αλ Πατσίνο και Τζο Πέσι του «Ιρλανδού» μοιραστούν εδώ από μία υποψηφιότητα. Ο Τομ Χανκς είναι, επίσης, καθοδόν για μία ακόμη οσκαρική διεκδίκηση έχοντας κερδίσει υποψηφιότητες για την ερμηνεία του στο «A Good Day In The Neighborhood» στα βραβεία όλων των ενώσεων τον Δεκέμβριο, ενώ αναμένεται να δούμε για τους Άντονι Χόπκινς (Οι δύο Πάπες), Γουίλεμ Νταφό (Ο φάρος) και Τζέιμι Φοξ (Just Mercy).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments