Αθλητισμός

Ritiro: Τι είναι αυτό που εφαρμόζει ο Γιώργος Δώνης στον Παναθηναϊκό

Ritiro: Τι είναι αυτό που εφαρμόζει ο Γιώργος Δώνης στον Παναθηναϊκό
Ritiro: Ο Γιώργος Δώνης αποφάσισε το "μάντρωμα" των ποδοσφαιριστών πριν από τα παιχνίδια του Παναθηναϊκού.

Ritiro: Ένα από τα βασικά θέματα που έχει να λύσει κάθε προπονητής είναι αυτό τις συγκέντρωσης των ποδοσφαιριστών του. Αυτή την ανησυχία έχει και ο Γιώργος Δώνης στον Παναθηναϊκό. Ο Έλληνας τεχνικός ανακοίνωσε στους ποδοσφαιριστές της ομάδας ότι στα επόμενα παιχνίδια θα εφαρμόσει το Ιταλικό μοντέλο του Ritiro. Αυτό δεν είναι καθόλου συνηθισμένο στη χώρα μας.

Αρκετός κόσμος αναρωτιέται τι σημαίνει αυτό. Οι προπονητές στην Ιταλία συνηθίζουν να “μαντρώνουν” τους παίκτες τους πριν από τα παιχνίδια. Συγκεκριμένα όλη η ομάδα μένει στο προπονητικό κέντρο στην προετοιμασία του αγώνα και όλοι μαζί πηγαίνουν στο ξενοδοχείο το βράδυ πριν το ματς. Ο Γιώργος Δώνης έκανε αυτή την ανακοίνωση πριν από το παιχνίδι με τον Πανιώνιο.

Ο Στραματσόνι, ο Δώνης και ο Μαρτίνς

Δεν είναι η πρώτη φορά που κάποιος προπονητής του Παναθηναϊκού εφαρμόζει κάτι τέτοιο. Ο προηγούμενος ήταν ο Στραματσόνι. Συγκεκριμένα το είχε εφαρμόσει μετά την ισοπαλία 1-1 με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη, στις 27 Νοεμβρίου του 2016. Εν τέλει, το «ritiro», δηλαδή η συγκέντρωση των παικτών σε ένα ξενοδοχείο ή σε ένα προπονητικό κέντρο για αρκετές ημέρες πριν και μετά από αγώνες δεν απέδωσε και ο Ιταλός τεχνικός αποπέμφθηκε την επόμενη της ήττας με 2-1 από τον ΟΦΗ στο Κύπελλο.

Κάτι αντίστοιχο είχε κάνει και ο Πέδρο Μαρτίνς του Ολυμπιακού το 2018. Πάντως οι παίκτες του Παναθηναϊκού δεν έδειξαν να ενοχλούνται από την απόφαση του προπονητή τους. Βέβαια δεν πέταξαν και από τη χαρά τους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments