Ελλάδα

Φυλακές Αυλώνα: Απομακρύνθηκε ο διευθυντής ύστερα από συμπλοκή με τραυματίες

Φυλακές Αυλώνα: Απομακρύνθηκε ο διευθυντής ύστερα από συμπλοκή με τραυματίες
Φυλακές Αυλώνα: Τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης και τον προϊστάμενο του Τμήματος Φύλαξης του Ειδικού Καταστήματος Κράτησης Νέων Αυλώνα, αποφάσισε να απομακρύνει η Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου.

Φυλακές Αυλώνα: Η κ. Νικολάου προχώρησε στην κίνηση αυτή μετά την ομαδική συμπλοκή που υπήρξε στις φυλακές μεταξύ ανηλίκων κρατουμένων. Στην ανακοίνωση αναφέρεται: «Την απαλλαγή από τα καθήκοντά τους, του Προϊσταμένου της Διεύθυνσης και του Προϊσταμένου του Τμήματος Φύλαξης του Ειδικού Καταστήματος Κράτησης Νέων Αυλώνα, αποφάσισε η Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου. Η Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής προχώρησε άμεσα σε αυτή την ενέργεια μετά τη συμπλοκή που σημειώθηκε την περασμένη Παρασκευή, 10 Ιανουαρίου 2020, ανάμεσα σε κρατουμένους, στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνα». Κατά την συμπλοκή τραυματίστηκαν συνολικά 13 άτομα.

Φυλακές Κορυδαλλού: Μετακομίζουν στον Ασπρόπυργο

Υπενθυμίζεται, πως χτες τα υπουργεία Εθνικής Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη υπέγραψαν την μετεγκατάσταση των φυλακών από τον Κορυδαλλό στον Ασπρόπυργο. Το Μνημόνιο υπεγράφη από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο, τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη (αρμόδιο για την Αντεγκληματική Πολιτική), Λευτέρη Οικονόμου, και τη γενική γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, Σοφία Νικολάου. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η κυριότητα του δημοσίου ακινήτου στο οποίο θα μετεγκατασταθεί το νέο Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού παραχωρήθηκε άνευ ανταλλάγματος στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, βάσει του άρθρου 83 παρ. 1 του νόμου 4646/2019 (Α΄ 201). Σύμφωνα με την προγραμματική σύμβαση, η Μονάδα Μελετών και Κατασκευών (ΜΟΜΚΑ) του υπουργείου Εθνικής Άμυνας αναλαμβάνει να συνδράμει στην έγκριση Ειδικού Χωρικού Σχεδίου μέσω της εκπόνησης μελετών, της σύνταξης φακέλου προέγκρισης και της τεχνικής υποστήριξης στην ανάθεση μελετών. Όπως σημειώνεται στην σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, το έργο απομάκρυνσης των φυλακών από τον Κορυδαλλό αποτελεί εξαγγελία του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ωστόσο, οι κάτοικοι της περιοχής και η δημοτική Αρχή του Ασπροπύργου εκφράζουν την αντίθεσή τους για την κατασκευή των φυλακών καθώς θεωρούν ότι θα επιβαρυνθεί περαιτέρω η περιοχή. Όπως επίσης και ότι ο δρόμος που οδηγεί στη φυλακή περνά από κατοικημένη περιοχή (Άνω Φούσα), με αποτέλεσμα να τίθεται θέμα για την ασφάλεια του κόσμου. Μάλιστα, οι εκπρόσωποι του Δήμου Ασπροπύργου έχουν ζητήσει συνάντηση με την ηγεσία της Λεωφόρου Κατεχάκη για να θέσουν τις ενστάσεις τους αλλά και να πληροφορηθούν ποια αντισταθμιστικά οφέλη μπορεί να έχει η περιοχή λόγω της κατασκευής των φυλακών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments