Αθλητισμός

Έφοδος ΣΔΟΕ στην ΕΠΟ: Αιφνιδιαστικός έλεγχος στα γραφεία της ομοσπονδίας

Έφοδος ΣΔΟΕ στην ΕΠΟ: Αιφνιδιαστικός έλεγχος στα γραφεία της ομοσπονδίας
Έφοδος ΣΔΟΕ στην ΕΠΟ: Τριάντα μέλη της οικονομικής αστυνομίας βρέθηκαν στα γραφεία της ομοσπονδίας για έλεγχο.

Έφοδος ΣΔΟΕ στην ΕΠΟ: Τα προηγούμενα χρόνια είχε γίνει πολλές φορές μεγάλη κουβέντα για τα οικονομικά της ομοσπονδίας. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το μεσημέρι της Τετάρτης [15/1], 30 μέλη της οικονομικής αστυνομία έφτασαν στα γραφεία της ΕΠΟ για να ελέγξουν τα οικονομικά στοιχεία. Ο έλεγχος εστίασε στο λογιστήριο της ομοσπονδίας. Ο έλεγχος έγινε παρουσία εισαγγελέα.

Η έφοδος της Οικονομικής αστυνομίας στα γραφεία της ΕΠΟ έγινε μετά από καταγγελία στον εισαγγελέα Διαφθοράς και αφορά οικονομικά θέματα της ομοσπονδίας ποδοσφαίρου για την περίοδο 2017, 2018 και 2019. Η ΕΠΟ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία ανέφερε: “Κλιμάκιο της οικονομικής αστυνομίας, συνοδευόμενο από εισαγγελικούς λειτουργούς, επισκέφθηκε σήμερα την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, προκειμένου να διενεργήσει τον εκ του Νόμου συνήθη και προβλεπόμενο οικονομικό έλεγχο, που αφορά σε αθλητικές ομοσπονδίες και φορείς.

Οι οικονομικές υπηρεσίες της Ε.Π.Ο. συνεργάστηκαν απόλυτα με τους εκπροσώπους των ελεγκτικών μηχανισμών της Πολιτείας, κι έθεσαν άμεσα στη διάθεσή τους όλα τα στοιχεία που ζητήθηκαν, και τα οποία αφορούν στις οικονομικές χρήσεις των ετών 2017, 2018 και 2019, δεδομένου ότι η Ε.Π.Ο. λειτουργεί σε καθεστώς πλήρους διαφάνειας και με απόλυτο σεβασμό στις αρχές της χρηστής διακυβέρνησης”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά το πρόσφατο παρελθόν ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης είχε κατακρίνει το διοικητικό μοντέλο της ΕΠΟ σε συνδυασμό με την οικονομική κατάσταση της ομοσπονδίας, ενώ εκτενής ήταν η αναφορά για το ίδιο ζήτημα και από την πλευρά του Ολυμπιακού στην επιστολή που είχε στείλει προς Αυγενάκη και FIFA/UEFA. Κλιμάκιο του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος είχε βρεθεί στα γραφεία της ΕΠΟ για έλεγχο και το 2016 επί προεδρίας Γιώργου Γκιρτζίκη.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments