Τεχνολογία

Προσοχή: Αυτό είναι το νέο email απάτη που έχουν λάβει χιλιάδες χρήστες με αποστολέα τον Μάρκ Ζούκεμπεργκ

Προσοχή: Αυτό είναι το νέο email απάτη που έχουν λάβει χιλιάδες χρήστες με αποστολέα τον Μάρκ Ζούκεμπεργκ
Θύμα απάτης πέφτουν καθημερινά χιλιάδες χρήστες του διαδικτύου, αυτή φορά με το email- απάτη που έχει αποστολέα τον "Mr facebook", Μάρκ Ζούκερμπεργκ.

Οι διαδικτυακές απάτες αποτελούν συχνό φαινόμενο με τους επιτήδειους απατεώνες να σκαρφίζονται συνεχώς νέους τρόπους για να εξαπατούν τους χρήστες. Ο νέος τρόπος που βρήκαν οι επιτήδειοι αυτή τη φορά,  για να εξαπατήσουν τους πολίτες είναι μέσω ενός email στο οποίο αποστολέας εμφανίζεται να είναι ο ιδρυτής του Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ.

Όπως είναι φανερό στο κείμενο όπου παραλήπτης είναι ένας ιδιοκτήτης Χανιώτικης επιχείρησης, αναφέρεται ότι ο παραλήπτης του μηνύματος έχει κερδίσει το χρηματικό ποσό των 2,8 εκατομμυρίων ευρώ για την προώθηση του Facebook για την έκδοση 2020. Στη συνέχεια του email, ζητείται από τον παραλήπτη να στείλει προσωπικά του στοιχεία σε συγκεκριμένη ηλεκτρονική διεύθυνση. Μάλιστα, το email υποτίθεται ότι το υπογράφει ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ.

Το πιο αξιοσημείωτο ωστόσο είναι πως οι πανούργοι απατεώνες, φρόντισαν να ενημερώσουν τα υποψήφια θύματά τους ότι για “λόγους ασφαλείας, συμβουλεύουμε όλους τους νικητές να διατηρούν αυτές τις πληροφορίες εμπιστευτικές από το κοινό, έως ότου γίνει η επεξεργασία της αξίωσής σας και η δική σας βραβείο που σας απελευθερώνεται. Αυτό είναι μέρος του πρωτοκόλλου ασφαλείας μας για να αποφύγουμε την διπλή διεκδίκηση και την αδικαιολόγητη εκμετάλλευση αυτού του προγράμματος μη συμμετέχοντα ή ανεπίσημο προσωπικό.”

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments