Άποψη

Υπάρχει ελπίδα

Υπάρχει ελπίδα
Ο Γιάννης Αντύπας γράφει στο blog του στο Pagenews.gr για τις τελευταίες εξελίξεις στη χώρα που δείχνουν ότι υπάρχει ζωή στην Ελλάδα.

Σήμερα το πρωί με ξύπνησε ένα τηλεφώνημα από κυβερνητική πηγή. Μη βιαστείς σήμερα να γράψεις, μου είπε ο άνθρωπος στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής. Ο ίδιος άνθρωπος με είχε καλέσει στο κινητό μου προχθές για να ασκήσει κριτική στην… κριτική μου στην κυβέρνηση εξαιτίας της απουσίας της Ελλάδας από τη συνάντηση του Βερολίνου για τη Λιβύη. Τον άκουσα. Και ξεκίνησα να γράφω μετά την ανακοίνωση για την άφιξη Χαφτάρ στην Αθήνα. Από κοντά και ο πρωθυπουργός ο οποίος αποκάλυψε στην τηλεόραση του Alpha ότι έστειλε επιστολή για το θέμα στη Μέρκελ.

Κύριες και κύριοι, αυτή η χώρα σώζεται, σε αντίθεση με το γνωστό στερεότυπο. Στην Ελλάδα υπάρχει ζωή. Η κυβέρνηση αντέδρασε στην πρόκληση του Βερολίνου και έκανε χρήση των δυνατοτήτων που της παρέχουν οι σύγχρονες διεθνείς σχέσεις. Επιτέλους. Και δεν είναι αυτό το μόνο καλό νέο της ημέρας. Καλά λόγια αξίζουν και στον Αλέξη Τσίπρα. Και στη Φωφη Γεννηματά. Για το ΝΑΙ στη νέα Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Οι δυο πολιτικοί αρχηγοί της αντιπολίτευσης απέφυγαν να κρυφτούν πίσω από δικαιολογίες και αυτό οφείλουμε να τους το αναγνωρίσουμε. Μοναδική παραφωνία ο Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος ενέπλεξε τη Μάγδα Φύσσα στην πολιτική χωρίς να την έχει ρωτήσει! Πραγματικά κρίμα για έναν πολιτικό ο οποίος θέλει να εμφανίζεται ως εναλλακτικός.

Βέβαια τα δύσκολα είναι μπροστά. Ο Ερντογάν ψάχνεται για καυγά. Στέλνει στρατό στη Λιβύη και γεωτρύπανα στην ελληνική ΑΟΖ. Ελπίζω να του έχουν φθάσει τα χαμπέρια. Στην Ελλάδα υπάρχει ζωή! Θα πρέπει να το υπολογίσει αυτό στη στρατηγική του. Δεν παίζει μόνος του. Παρά τη ψευδαίσθηση που προφανώς του έχει δημιουργήσει η απόλυτη κυριαρχία του στο εσωτερικό της Τουρκίας. Και οι μεγάλες δυνάμεις του στέλνουν μηνύματα. Ελπίζω να του έχουν φθάσει και αυτά τα νέα. Η Ελλάδα δεν είναι η μόνη χώρα στον κόσμο που δεν ερμηνεύει το διεθνές δίκαιο όπως τη βολεύει κάθε φορά. Βασικά η Ελλάδα δεν είναι μόνη. Υπάρχει ελπίδα. Αρκεί τα όσα ζούμε σήμερα να μην αποδειχθούν ένα απλό διάλειμμα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments