Πολιτική

Αικατερίνη Σακελλαροπούλου: Τα συγχαρητήρια των δικαστών του ΣτΕ για την υποψηφιότητά της

Αικατερίνη Σακελλαροπούλου: Τα συγχαρητήρια των δικαστών του ΣτΕ για την υποψηφιότητά της
Αικατερίνη Σακελλαροπούλου: Με ανακοίνωση τους, οι δικαστές του Συμβουλίου της Επικρατείας δίνουν τα συγχαρητήριά τους στην Αικατερίνη Σακελλαροπούλου για την υποψηφιότητα της για Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου συγχαίρει, σε ανακοίνωσή της, η Ένωση Δικαστικών Λειτουργών του Συμβουλίου της Επικρατείας για την υποψηφιότητά της στο ύψιστο πολιτειακό αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας. «Ιδιαίτερη συγκίνηση και υπερηφάνεια αισθανόμαστε για το γεγονός ότι η πρώτη γυναίκα υποψήφια Πρόεδρος της Δημοκρατίας προέρχεται από το δικαστήριο», τονίζει η ανακοίνωση.

Η Ένωση Δικαστικών Λειτουργών του Συμβουλίου της Επικρατείας αναφέρει:

«Οι δικαστές του Συμβουλίου της Επικρατείας συγχαίρουμε την πρόεδρό μας κ. Αικατερίνη Σακελλαροπούλου για την υποψηφιότητά της στο ύψιστο πολιτειακό αξίωμα, στο οποίο είμαστε βέβαιοι ότι θα ανταποκριθεί με επιτυχία όπως και προηγούμενα μέλη του Δικαστηρίου που κλήθηκαν να υπηρετήσουν σε κορυφαίες πολιτειακές θέσεις. Ιδιαίτερη συγκίνηση και υπερηφάνια αισθανόμαστε για το γεγονός ότι η πρώτη γυναίκα υποψήφια Πρόεδρος της Δημοκρατίας προέρχεται από το δικαστήριο, του οποίου αποτελεί ένα ιδιαίτερα εκλεκτό και αγαπητό μέλος».

Υπενθυμίζεται, πως σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές, η πρώτη ψηφοφορία για την εκλογή της θα πραγματοποιηθεί στη Βουλή την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2020.

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε διάγγελμά του την Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2020 ανακοίνωσε ότι η πρόταση της κυβέρνησής του για νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας είναι η πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου. Τα κριτήρια που φαίνεται ότι οδήγησαν τον κ. Μητσοτάκη στην συγκεκριμένη επιλογή είναι ότι πρόκειται για ένα υπερκομματικό πρόσωπο που προέρχεται από το κέντρο. Η πρόταση της υποψηφιότητας της δυσκολεύει πολύ τον ΣΥΡΙΖΑ να την καταψηφίσει γιατί η αξιωματική αντιπολίτευση ως κυβέρνηση είχε προτείνει ομόφωνα την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου για τη θέση της προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας. Επίσης η επιλογή της δεν προκαλεί καμία αντίδραση στο εσωτερικό της ΝΔ και θα είναι η πρώτη γυναίκα πρόεδρος της Δημοκρατίας, γεγονός που έχει ιδιαίτερο συμβολισμό και ήταν από τις επιδιώξεις του πρωθυπουργού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments