Αθλητισμός

Πιέτρο Αναστάζι: “Έφυγε ο παλαίμαχος άσος της Γιουβέντους

Πιέτρο Αναστάζι: “Έφυγε ο παλαίμαχος άσος της Γιουβέντους
Ο Πιέτρο Αναστάζι μας άφησε στην ηλικία των 71 ετών», αναφέρει στη σχετική ανακοίνωσή της η «γηραιά κυρία».

Πιέτρο Αναστάζι: Έφυγε από τη ζωή ο παλαίμαχος άσος της Γιουβέντους και σκόρερ για την εθνική Ιταλίας στον τελικό του EURO 1968 σε ηλικία 71 ετών. Ο Πιέτρο Αναστάζι “έφυγε” και σκόρπισε θλίψη στο ιταλικό ποδόσφαιρο. Ο παλαίμαχος επιθετικός είχε μεγάλη καριέρα με τη φανέλα της Γιουβέντους, στην οποία αγωνίστηκε για 8 χρόνια (1968-76) σημειώνοντας 130 τέρματα σε 303 παιχνίδια, ενώ έπαιξε και στην Ίντερ. Αποτελεί επίσης σημείο αναφοράς στην ιστορία της εθνικής ομάδας των Ιταλών αφού σκόραρε στον τελικό του EURO του 1968 επί της Γιουγκοσλαβίας “σφραγίζοντας” τον πρώτο ευρωπαϊκό τίτλο στην ιστορία της “σκουάντρα ατζούρα”.

Τη θλιβερή είδηση γνωστοποίησε ο σύλλογος από το Τορίνο με σχετική ανάρτηση στα social media στην οποία γράφει: “Είναι μια θλιβερή μέρα για τη Γιουβέντους, το ιταλικό ποδόσφαιρο και για όσους τον γνώριζαν. Ο Πιέτρο Αναστάζι μας άφησε στην ηλικία των 71 ετών” αναφέρει στη σχετική ανακοίνωσή της η «γηραιά κυρία».

Η Γιουβέντους στην οποία έπαιζε ο Πιέτρο Αναστάζι είναι ποδοσφαιρικός σύλλογος που ιδρύθηκε το 1897 και εδρεύει στο Τορίνο της Ιταλίας. Είναι ο πιο επιτυχημένος σύλλογος στην ιστορία του ιταλικού ποδοσφαίρου έχοντας κατακτήσει 35 Πρωταθλήματα Ιταλίας, 13 Κύπελλα και 8 Σούπερ Καπ, αριθμοί που αποτελούν ρεκόρ σε όλες τις διοργανώσεις. Διαχρονικά συγκαταλέγεται στις μεγαλύτερες ομάδες της Ευρώπης, έχοντας κατακτήσει συνολικά 8 ευρωπαϊκούς τίτλους, μεταξύ των οποίων 2 Κύπελλα Πρωταθλητριών, 1 Κύπελλο Κυπελλούχων, 3 Κύπελλα ΟΥΕΦΑ, 2 Σούπερ Καπ, αλλά και 2 Διηπειρωτικά Κύπελλα. Έχει απουσιάσει μόνο μία χρονιά από την κορυφαία κατηγορία του ιταλικού πρωταθλήματος, ενώ είναι και ο πιο δημοφιλής σύλλογος της χώρας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments